Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ORaH u Rijeci

Mirela Holy: Održivi razvoj nije neprijatelj gospodarstvu

Mirela Holy Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
03.05.2014.
u 15:32

Stranka Održivi razvoj Hrvatske u Rijeci predstavio putujuću izložbu "Održivi razvoj otvara radna mjesta", a održana je i tribina o razvoju i zapošljavanju u eko industriji

Putujućom izložbom "Održivi razvoj otvara radna mjesta" postavljenom na otvorenom na Jadranskom trgu u Rijeci i tribinom o mogućnostima gospodarskog razvoja i zapošljavanja upravo u eko industriji, s posebnim naglaskom na energetske projekte na riječkom području, danas je Riječanima svoj program Zazeleni europsku Hrvatsku predstavio OraH.

S građanima su se družili predsjednica stranke Mirela Holy i njeni suradnici koji su s tribine poručili da ostvarenje projekata održivog razvoja u posljednjih desetak godina u Europi otvara nova radna mjesta i osigurava rast gospodarstva.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

- Svjesni smo da je u Hrvatskoj prisutna predrasuda prema održivom razvoju, kao da je neprijatelj gospodarstvu i kočnica razvoju, no to nije tako i mi želimo uvjeriti javnost da upravo održivi razvoj, što potvrđuju podaci Europske komisije, nudi velike mogućnosti za razvoj gospodarsvo i otvoranje novih radnih mjesta – rekla je Holy.

Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Brojke pokazuju da je sektor eko industrije jedan od najbrže rastućih gospodarskih sektora u EU i da do 2020. godine može zaposliti tri milijuna ljudi, a "ozelenjavanje" je moguće u svim industrijama, pod uvjetom prijateljskog prihvaćanja održivog razvoja. Imperativ Europske unije je, istakla je Holy, briga za budućnost upravo u održivom gospodarskom razvoju što i Hrvatskoj treba biti opredjeljenje.

>>Mirela Holy: Iz SDP-a nisam izašla da bih se vratila

Komentara 8

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
16:08 03.05.2014.

Hm, simpatično, ali draga Mirelica nit smrdi nit miriši. To nije politički stav ni program. Samo malo preživljavanja i putovanja s prijateljicama.

KI
Kissinger
17:49 03.05.2014.

koje fore - održivi razvoj,nek pojasni kakav je NEODRŽIVI razvoj.ova nije ušla u PROIZVODNU halu.

XA
xaron
16:15 03.05.2014.

Evo Holy je postala i stručnjak za gospodarstvo i zna šta nam je raditi. Održivo gospodarstvo ( ma šta to bilo ) je nešto šta bi nas ( po njoj ) pokrenulo mada nema nikakvih dokaza za takvo nesto. Međutim, mi smo dokazano sposobni da kreiramo neodrzivo gospodarstvo kakvo sada imamo. Realno gledano ovaj njen plan je čak gori i od propalog plana 21. Nešto nemamo sreće sa političkom liderima, sve gori od goreg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije