Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RESOR PROMETA

Ministru Butkoviću izletila psovka tijekom intervjua: 'Sra**je će se normalizirati'

Foto: Screenshot
16.04.2020.
u 20:53

Razmatramo mogućnost i za naše ljude, da u ljetnim mjesecima smanjimo cestarinu. Negdje za 10, 20 posto, ali to su sve stvari koje još razmatramo i o kojima će se raspravljati - kazao je Butković.

Jedan od najpogođenijih resora zbog pandemije koronavirusa je i onaj ministra Olega Butkovića. Tijekom svojeg gostovanja u RTL Danas, ministar je najavio moguće niže carine za hrvatske državljane, a intervjuu osim po tome će se i pamtiti jer je ministru izletila psovka. 

- Ministarstvo prometa pripremilo je niz mjera o kojima će se raspravljati, rekao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, no smatra kako će završnu riječ i dalje imati epidemiolozi. 

- Smatramo da bi u prometnom sektoru trebalo ublažiti neke mjere, javni prijevoz bi se, smatramo, trebao postepeno uvesti, primjerice po nedjeljnom voznom redu. Što se pomorskog prometa tiče, predlažemo da se uvedu neke katamaranske linije Zadar-Ancona za teretni promet. Aktualna je tema i formiranje konvoja tranzitnog prometa kroz Hrvatsku, u tom dijelu smatramo da bi trebalo razmotriti da se više on ne radi uz policijsku pratnju, nego uz postojeće koridore, da se može stati samo na određenim mjestima - rekao je Butković naglasivši još jednom da će o svemu na kraju odlučiti epidemiolozi.

Jedna od mogućih donesenih mjera mogla bi se svidjeti i hrvatskim građanima. 

- Razmatramo mogućnost i za naše ljude, da u ljetnim mjesecima smanjimo cestarinu. Negdje za 10, 20 posto, ali to su sve stvari koje još razmatramo i o kojima će se raspravljati - kazao je Butković. 

Probleme u kojima su se našle tvrke kao što je Crotia Airlines će biti još i gore. 

- Vlada će učiniti sve da se te tvrtke spase. Ova kriza nije pogodila samo Hrvatsku, tražit ćemo zajedničko rješenje na razini Europske unije", rekao je Butković i dodao: - Ništa od toga zapravo ne ovisi o nama, već o situaciji s koronavirusom i brojem oboljelih, no mi pripremamo sve da će se što prije stvari u Hrvatskoj normalizirati.

No, ovo je jedan od onih intervjua koji će se pamtiti. Naime, u trenutku kad je Butković govorio o normalizaciji situacije, ministru je izletila i psovka s kojom bi se mnogi sugrađani i mnogli složiti. 

- Potrebno je sagledavati epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i u toj drugoj zemlji. Ali, treba polako pripremati scenarij da će se ovo sran** normalizirati i da će krivulja oboljelih padati u svim državama i zato smo svi ministri od premijera dobili zadaću da pripremimo mjere za takav trenutak kad on dođe", rekao je ministar kojem je prilikom opisa stanja izletila psovka. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 13

DA
danijelrukavina4
21:38 16.04.2020.

Prema najnovijim dostupnim informacijama, realnije je razmišljati da će se stvari pogoršavati. Kako su francuski istraživači obznanili da se virus uništava na 92 stupnja celzijusa, možemo po tome zaključiti da će virus preživjeti ljeto i ljetne temperature. Prema tome možemo ga poraziti samo daljnjom karantenom. Kako se zbog virusa moguće povećava potrošnja vode ( zbog učestalijeg pranja i zahtjeva za čistoćom ), a kako smo de facto imali zimu bez nekog naročitog snijega, a i sada je palo neznatno kiše, moramo početi razmišljati o tome da i turistička industrija ne može "raubati" jadran do iznemoglosti. Prije par godina sam pisao o tome. Potrošnja vode kao resursa se u ljetu strašno poveća na jadranu ( čini mi se da je najviše bilo u splitsko-dalmatinskoj županiji - za duplo u ljetu ) zbog turizma. Još kada se sjetim onih "poduzetnika - idi..a" koji su si zamislili na Pagu turističko naselje za 10000 turista i sa kopanjem kanala za jahte, a vode na Pagu nemaju. Sada sam nedavno čitao da se spremaju "poduzetnici" i uz Krku na Skradinu podizati turističko naselje sa 1500 kreveta. Pitam se stvarno, da li ti ljudi koji to sve planiraju, koliko oni uopće dugoročno razmišljaju, koliko su oni uopće educirani na tim pozicijama sa kojih donose takve odluke. Gospodo, od ove turističke sezone vjerojatnije je da neće biti ništa. I ne može se živjeti samo od turizma. Već sada su zbog "turističke industrije" ugroženi poljoprivrednici u zaleđu i oko dalmatinskih gradova.

HO
horton
21:33 16.04.2020.

Jedan od razloga zašto imamo skupe ceste (i još puno toga) je što država tolerira korupciju. Da se tuneli nisu bojali x puta da se namire rođaci i stranački prijatelji i ceste bi mogle biti jeftinije.

Avatar miyamoto
miyamoto
21:16 16.04.2020.

Jedan krug Zagreb-Brod 11€, nazad još 11€. Hallo, pa za te novce se vozite u Austriji 10 dana. U De vozite 1000 km, tamo amo gore-dole, zero, badava, gratis. Auto vidi cestu. U Hr su auti zagušeni, DPF filteri začepljeni, jer se nikome ne isplati ići autocestama. Poradite na tome pobogu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije