Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Donosimo sve detalje i sankcije za kršenje mjera: Za privatni tulum i do 10.000 kn kazne

Kazna će se moći naplatiti na mjestu.
30. studenoga 2020. u 16:20 109 komentara 7778 prikaza
Split: Bura potrgala trake civilne zaštite i građani uživali na terasama kafića
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/7

Ministarstvo zdravstva objavilo je Nacrt prijedloga izmjena i dopuna Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti. Ranije je već najavljeno kako će izmjene omogućiti kažnjavanje fizičkih osoba koje krše epidemiološke mjere koje je donio Nacionalni stožer civilnog zaštite, kao što je npr. nenošenje maske.  

Zagreb: Andrej Plenković dao izjavu o novim mjerema OČUVANJE MJERA U PRIVATNOM SEKTORU Plenković: Novi paket mjera pomoći gospodarstvu vrijedan 2,1 milijardu kuna

- S obzirom na sadašnju epidemiološku situaciju, a u cilju što učinkovitijeg sprječavanja i suzbijanja širenja bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, ovim zakonskim prijedlogom predlažu se nove sigurnosne mjere za sprječavanje i suzbijanje zaraznih bolesti, i to sigurnosna mjera obveze pravilnog nošenja maske za lice ili medicinske maske, sigurnosna mjera zabrane ili ograničenja održavanja javnih događanja i/ili okupljanja te sigurnosna mjera zabrane ili ograničenja održavanja privatnih okupljanja - navodi se u prijedlogu kao dio obrazloženja. 

VIDEO: Danas je u Hrvatskoj oboren novi crni rekord: U samo jednom danu od koronavirusa preminule su 74 osobe.

Prema prijedlogu Zakona, novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 do 40.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba koji ne poštuju zabranu ili ograničenje privatnih i javnih događaja.


OBJAVLJULJEMO PRIJEDLOG ZAKONA I DOKUMENT SVIH PREDVIĐENIH KAZNI

 

Fizička osoba može dobiti kaznu za ovaj prekršaj u iznosu od 5000 do 10 000 kuna. 

Rasvjeta u Zagrebu TRI SATA NOĆU Uvodi se svjetlostaj: Gradovi i općine javnu će rasvjetu morati gasiti ili smanjiti za 50 posto

Jedna od novina je i kažnjavanje svih onih koji ne nose maske. Oni će morati platiti kaznu koja će iznositi 500 kuna.  Kazna će se moći naplatiti na mjestu. 

Zakonskim prijedlogom propisuje se da provedbu nadzora nad primjenom sigurnosnih mjera za zaštitu pučanstva od zaraznih bolesti provode i policijski službenici, inspektori tijela državne uprave nadležnog za civilnu zaštitu, inspektori Državnog inspektorata te inspektori drugih tijela državne uprave u okviru svoje nadležnosti.

iz školskih dana
Možete li prepoznati koji se poznati Hrvat nalazi na fotografiji iz 1978.?
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • BrankoPospanko:

    Solzenjicin je u Arhipelag Gulag romanu opisao kako i zasto je Staljin uspio podjarmiti narode SSSRa, tako sto je stoka sutjela kad je puzajuca diktatura krenula siriti svoje pipke, tad i samo tad (u samom pocetku) se moglo azdaju zatuci, ... prikaži još! ali stoka nije prepoznala simptome puzajuce diktature te su posljedice stokinog sljepila bile desetine milijuna mrtvih i izmrcvarenih ljudi...Citajte brnjicari, citajte...mozda nesto i povezete s necim...

  • plenkikok:

    Pravilno nošenje maske ? A što s onima koji nose naočale pa malo spuste ispod nosa da si ne magle naočale ? Jel' to pravilno ili nepravilno ? Država nema para pa udri po onima koji još imaju i manje.

  • Indy500:

    Tiranija