Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Privatizacija RK Podravke

Ministarstvo dalo zeleno svjetlo za elaborat o pretvorbi

Rukometašice Podravke
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
08.01.2014.
u 14:00

U klubu su kazali da će elaborat prvo vidjeti članovi njihove skupštine

Proces preoblikovanja koprivničkog ženskog rukometnog kluba Podravke u športsko dioničko društvo u većinskom vlasništvu Grada, nakon dugog tapkanja u mraku, nedavno se iznova počeo micati s mrtve točke.

Tražila se dopuna

“Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove, kao stručno tijelo osnovano radi praćenja obavljanja djelatnosti takvih klubova, na sjednici održanoj 17. prosinca 2013. godine dalo je suglasnost na elaborat RK Podravke”, priopćili su jučer iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Nadležno ministarstvo na uvid je elaborat, ključni dokument o privatizaciji RK Podravke novcem poreznih obveznika, dobila prije nekoliko mjeseci, ali Povjerenstvo je prvotno konstatiralo da je on nepotpun i tražilo je njegovu dopunu.

Iako smo službenim putem nedavno već pokušali doći do elaborata, prošli smo isto kao i gradski vijećnici, koji su bez da su ga vidjeli, prošlog srpnja dali suglasnost za privatizaciju poznatog rukometnog kluba.

- Navedeni elaborat će biti dostavljen članovima skupštine kluba na idućoj sjednici, a nakon toga i svim ostalim zainteresiranim stranama u postupku preoblikovanja - odgovorili su jučer na našu novu zamolbu za uvidom u taj vrlo važan dokument u privatizaciji trofejnog kluba.

Isto tako, nismo uspjeli saznati što je uopće bilo sporno u prvoj verziji elaborata i što se moralo nadopunjavati. Ništa konkretniji odgovor nismo dobili ni na pitanje što će se dalje događati u procesu privatizacije.

Višemilijunski dugovi

- Daljnji koraci u postupku preoblikovanja kluba bit će u skladu sa Zakonom o sportu - kazali su iz kluba.

Poznato je da bi trebalo biti održano pet krugova upisa dionica, ali nitko ne zna koliko će to sve dugo trajati.

Priča o privatizaciji kluba počinje u trenutku kad kompanija Podravka, kao glavni sponzor, odlučuje brigu o njemu podijeliti ili možda čak i, pokazat će budućnost, prebaciti na gradski proračun. Razlog su bili višemilijunski dugovi.

Vladajuća većina u Gradskom vijeću, uz podršku dijela oporbe, donijela je odluku da će Grad u taj, sudeći prema iskustvima drugih hrvatskih sportskih klubova koji su se odlučili za privatizaciju, vrlo upitan projekt utrošiti dva milijuna kuna te još tri milijuna kuna poreznih potraživanja koja mu je ustupila država.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:45 09.01.2014.

Privatizacija??? Pa kaj je grad privatna osoba. O kakvoj se privatizaciji radi??? Ja bih napisal - Debela demagogija u kojem nitko za ništa nije odogovoran i svatko može raditi što hoće, A možda bi se metoda mogla prozvati: L'art pour l'art.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije