Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milorad Dodik u Hrvatskoj: 'Hrvati bi se trebali ispričati Srbima'

Komentirajući Vučićev posjet u dnevniku RTL-a, Milorad Dodik je rekao da je predsjednik Srbije donio poruku mira i kako mu se čini da bi nakon susreta predsjednice Republike Hrvatske i njega stvari mogle krenuti na bolje. Istaknuo je i da se iz Srbije ne trebaju nikome ispričavati
14. veljače 2018. u 21:24 270 komentara 23612 prikaza
Milorad Dodik
Foto: RTL/Screenshot
Pogledajte galeriju 1/5

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik stigao je u srijedu u Hrvatsku, u Karlovačku županiju, gdje je posjetio manastir SPC-a u Donjem Budačkom, o čemu je u središnjem dnevniku izvijestio RTL, ističući kako su ga uspjeli "uhvatiti".  

Milorad Dodik ENTITETSKA POLICIJA Dodik se naoružava: RS kupuje 2500 pušaka, raste zabrinutost u BiH

Do ovog, za hrvatske medije nenajavljenoga Dodikova posjeta Eparhiji gornjokarlovačkoj, rekao je večeras za Hinu starješina hrama sv. Nikolaja u Karlovcu Darko Dugonjić, došlo je na temelju tradicije i prijateljstva s episkopom gornjokarlovačkim Gerasimom, s kojim je došao proslaviti krsnu slavu sv. Trifuna.

 "S obzirom na to da je to bio privatan i neslužben posjet, mi nismo o Dodikovu posjetu episkopu Gerasimu i obilasku gornjokarlovačke eparhije obavijestili nikoga od medija, nismo to smatrali potrebnim. Međutim, kad je došao Dodik, vidjeli smo i sami bili iznenađeni da su se u Donjem Budačkom pojavili i novinari s banjolučke televizije, a uz njih pojavili su se i neki drugi, ali napominjem da mi nismo zvali nikoga od medija s obzirom na to da je bila riječ o privatnom posjetu", rekao je Darko Dugonjić.

Komentirajući Vučićev  posjet u dnevniku RTL-a, Milorad Dodik je rekao da je predsjednik Srbije donio poruku mira i kako mu se čini da bi nakon susreta predsjednice Republike Hrvatske i njega stvari mogle krenuti na bolje.  Istaknuo je i da se iz Srbije ne trebaju nikome ispričavati

 "Dapače, to bi trebali napraviti Hrvati koji su nad Srbima napravili mnogo veća zlodjela", rekao je.

 Dodao je kako ne pamti Vučićev govor o 'Velikoj Srbiji' i poručio da se takvih tema više ne bi trebalo doticati. "Da je 1941. bilo Republike Srpske, ne bi Srbi stradali od zločinaca iz NDH", rekao je Dodik.

 Ponovio je da Republika Srpska nabavlja 2500 pušaka. Na pitanje RTL-ova novinara je li to jedna od metoda zastrašivanja političkih protivnika novinaru je uzeo mikrofon i rekao: "Ma dajte mikrofon da vam kažem, ma ja sam dovoljan da ih sve zastrašim."

 Dodao je kako ne razumije zašto se u BiH dignula takva drama oko 2500 pušaka. "Pa nismo imali nikakvo oružje, pa i vi ste nabavili nove pa nikom ništa. S obzirom na prijetnje u regiji i BiH, nama je to potrebno", rekao je Dodik. Dodikovu izjavu možete pogledati OVDJE.

Milorad Dodik 'Nije primjereno' Dodik okrivio Hrvatsku za loše ozračje: 'Želim uspjeh Vučiću' Dragan Mektić Dragan Mektić: Srbija štiti Dodika od istrage o pranju novca Milorad Dodik 'Srbska čast' 'Dodik formira paravojne postrojbe, sve podsjeća na '91.'
Njega kose
BUDI DIVA
U Novoj godini zablistaj poput holivudske zvijezde: Kako uz male trikove do idealne frizure za najluđu noć

A1 izdvaja za Vas

  • bljak007:

    Milorade ispričavam se tebi i tvojim srbima, što sam kao pripadnik HV. sudjelovao i oslobađao teren koji ste si zacrtali kao veliku srbiju, i imao previše snage i znanja u ratovanju, jer sam oslobađao svoj dio Hrvatske, te kad ste ... prikaži još! to vidjeli, počeli ste bježati kao muhe bez glave, što ste u strahu spašavanja vlastitog života,tenkovima gazili svoje civile na koridoru kojim smo vam omogućili bježanje u majku srbiju.

  • fake:

    Ovaj je bio i ostao panjina.U rangu vučka.Zaostali primitivac.

  • Kruc:

    Srpska posla. U hrvatskoj. A hrvati u srbiji spali na par tisuća. A u zemunu je bilo 75% hrvata.