Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Miljavac: Izvukli su Krstičevićev stan, a ostale generale prešutjeli

hdz
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
20.05.2020.
u 21:30

Kako je MORH dijelio povlaštene stanove...

“Najnovija afera bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića”, kako su to na izvanrednoj konferenciji za novinare nazvali SDP-ovi dužnosnici Arsen Bauk i Franko Vidović, prežvakava se već dulje od 19 godina. Tada su, naime, a nakon “Pisma generala”, objavljeni podaci o stanovima generala, uglavnom onih koje je hitno smijenio tadašnji predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, a pomno su odabrani “nepoželjni” generali (Domazet Lošo, Gotovina, Ćosić, Krstičević...), dok su izostavljeni često i njihovi susjedi koji su također dobili MORH-ove stanove pod istim uvjetima (Špegelj, Tus, Stipetić...).

Sada se tako na nišanu našao “pali” ministar Krstičević i njegov stan, koji se ne stavlja u kontekst prakse da su stanove prvo dobili na korištenje, pa potom otkupili deseci generala, stotine visokih časnika, pa i tisuće dočasnika i vojnika.

Dodjela stanova u vojsci je uobičajena stvar, to je bila i u bivšoj državi. Vojnici, naime, imaju relativno male plaće, karijera im traje kraće od radnog staža u drugim profesijama, uvijek postoji opasnost da će vojsku napustiti perspektivni kadrovi zbog puno boljih plaća, pa im se dodjeljuju stanovi. Generalima veći i bolji, vojnicima skromniji. U vrijeme kada je 1998. i 1999. Krstičević dobio prvo stan od više od 100 kvadrata u novogradnji na odličnoj lokaciji u zagrebačkoj Novoj Vesi, pa onda kada mu se obitelj povećala još jedan manji od 50ak, ukupno više od 160 kvadrata, on je bio najmlađi i najperspektivniji general Hrvatske vojske.

>>Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

>>Bitka u 5. izbornoj jedinici: Ivan Penava protiv Zdravka Marića i Freda Matića

>>Milanković: Svjetska ga znanost slavi, a u Hrvatskoj zaboravljen

>>Preporuke EK Vladi RH: Nastavite financijsku podršku tvrtkama pogođenima krizom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije