Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbjeglička kriza

Milanović ususret današnjem sastanku u Bruxellesu: Hrvatska neće postati 'hot spot'

zoran milanović
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/6
25.10.2015.
u 06:30

Cilj je tog sastanka pojačati suradnju među tim zemljama na migracijskoj ruti od Grčke do Njemačke, kako bi se protok izbjeglica stavio pod kontrolu.

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker pripremio je plan u 16 točaka na temelju kojeg će se u popodnevnim satima voditi rasprava čelnika 10 zemalja koje su nalaze balkanskoj izbjegličkoj ruti.

Cilj je tog sastanka pojačati suradnju među tim zemljama na migracijskoj ruti od Grčke do Njemačke, kako bi se protok izbjeglica stavio pod kontrolu.

Na tom mini-summitu će sudjelovati hrvatski premijer Zoran Milanović, zatim austrijski kancelar Werner Faymann, njemačka kancelarka Angela Merkel, premijer Bugarske Bojko Borisov, Grčke Aleksis Cipras, Mađarske Viktor Orban, Slovenije Miro Cerar, Srbije Aleksandar Vučić te predsjednici Rumunjske Klaus Iohannis i Makedonije Gjorge Ivanov.

Juncker je pripremio nacrt zajedničke izjave na temelju kojeg bi se trebala voditi rasprava.

Hrvatski premijer Zoran Milanović taj je nacrt u subotu u Jastrebarskom ocijenio neozbiljnim i nerealnim. Milanović je naglasio da u nedjelju u Bruxellesu neće preuzimati nikakve obveze za Hrvatsku, te ponovio da Hrvatska neće postati hot spot.

"Postoji ideja da se ljudi kada jednom uđu ne šalju dalje. To je nemoguće. Tko god je to napisao, uopće ne razumije kako stvari funkcioniraju, probudio se iz višemjesečnog sna. Nikakvih obaveza za Hrvatsku u sutra u Bruxellesu neće biti, ni jedne jedine. I kad bismo o tome razmišljali, vjerojatno bismo sazvali Sabor, ali ništa od toga", kazao je.

>>Novi njemački plan: Merkel izbjeglice namjerava izravno prebacivati u EU

Komentara 67

BE
berija
07:01 25.10.2015.

Hrvatska neće postati 'hot spot'? Čemu prihvatni centar u Slavonskom Brodu? Zar se ne mogu evidentirati "jadne izbjeglice" u vlakovima, toplima, udobnima dok se voze iz Srbije do slovenske granice? Ionako im mi "samo pomažemo da što prije dođu do svog krajnjeg odredišta". Zašro ne prihvatni centar na izlazu iz Hrvatske, na primjer u Varaždinu? Tu bi u blizini imali zagrebačke bolnice, a ne da, kao u Sloveniji, leže po podu u hodnicima. Govorite neistinu, dakle, gospodine Milanoviću, nadajući se da Slovenci neće zatvoriti granicu do 8. studenog, ne bi li Hrvati još jednom pogriješili i omogućili vam još 4 godine plandovanja i vrijeđanja Hrvata. Jedini aduti protiv HDZ-a su vam tri plinske boce u Savskoj i razbijanje par ploča s ćirilicom u Vukovaru (s čime, uostalom, HDZ ima veze manje nego SDP), što nazivate rušenjem države, vi, koji ste dokinuli hrvatsku državnu granicu! Ljigavo.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
08:37 25.10.2015.

Pročitan si, Milanoviću, čak i od običnih ljudi. Namjerno vrijeđaš Slovence isto kao što si vrijeđao i Mađare dok nisu zatvorili granicu, namjerno huškaš migrante u rijeku, namjerno kršiš sve EU propise, toliko si nesposoban da si uspio osigurati da EU u sukobu Hrvatske i Srbije stane na stranu Srbije, pa gdje sad ne bi stala na stranu Slovenije, u mjesec dana si uspio osigurati da Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska kontroliraju mađarsku granicu prema nama, a sad si sredio i da svi oni plus Njemačka i Austrija kontroliraju slovensku granicu prema nama, u tajnosti gradiš prihvatne centre i sve si osigurao da budemo migrantski pakao slijedećih 20 godina.

GR
grgaman
08:17 25.10.2015.

Ako Hrvati na izborima ne pometu ovu katastrofalnu jugosrpsko udbasku bratiju ne zasluzuju niti drzavu Hrvatsku niti ikakav boljitak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije