Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predsjednik države

Milanović komentirao Vučićevu izjavu: 'Smrtna kazna. Za koga? Idemo na ozbiljne teme, to je katastrofa'

Zagreb: Milanović se obratio medijima nakon obilaska izložbe o Dori Pejačević
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/2
05.05.2023.
u 12:50

Milanović je govorio o novom zločinu u Srbiji u kojem je ubijeno osam osoba, a 14 ranjeno te o tome kakva je sigurnost u hrvatskim školama.

Predsjednik države Zoran Milanović komentirao je danas u Puli niz aktualnih događaja. Novinari su ga pitali o novom zločinu u Srbiji u kojem je ubijeno osam osoba, a 14 ranjeno te kakva je sigurnost u hrvatskim školama.  "Uvijek je bilo opasnosti. Srbija je država koja ima jako mnogo oružja među ljudima. Govoriti da je sada kriv internet... Ovo mi izgleda kao da su doma imali uzore, ali sigurno ih nisu poticali da ubiju ljude, a djeca nisu smjela biti blizu oružja", kazao je.

"Ako je stvar u brizi za vlastitu sigurnost, tu je policija. Ulaskom u Schengen određen je isti način držanja oružja. Australija je dobar primjer nulte tolerancije na oružje", kazao je. Novinari su ga pitali o sigurnosti u Hrvatskoj. "U školama su užasno rigorozni. Protokoli su rigorozni. Nekad je bilo normalno da se muška djeca potuku, danas nije tako, sada se pišu protokoli, dolaze psiholozi, to jako danas strogo", dodao je. "Oružje nije način da budeš faca ili muško", kazao je. 

Video: Kod Kragujevca uhićen Uroš B. (21): Ubio je osam osoba, za njim je tragalo 600 specijalaca

Na pitanje novinara što misli o izjavi srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je zatražio povratak smrtne kazne, a što je odbijeno, kazao je: "Smrtnu kaznu, za koga? Idemo na ozbiljne teme."

 "Smrtna kazna, katastrofa, doživotna kazna je drugo", dodao je. 

Zoran Milanović neće otputovati na svečanost krunidbe kralja Charlesa III. u Londonu, javili su iz njegova ureda. Kazali su kako je Vladina Direkcija za korištenje službenih zrakoplova obavijestila Ured kako službeni zrakoplov ima tehnički kvar zbog kojega se ne može koristiti za planirani let. "Nisam razočaran što ne idem, neka bar doživi majčinu dob", kazao je Milanović.

Doniranje hrvatskih vojnih helikoptera Ukrajini vojna je tajna, ali sve se odvija planiranom dinamikom, priopćio je MORH danas. 

"Vlada može prodati i Banske dvore, ne odlučujem o tome. Donesena je odluka da se helikoptere isporuči u Ukrajinu. Helikopteri u ovom ratu – slabo", kazao je. 

Video: Izjava susjeda Stefana Markovića iz Dubone: 'Krenuo je od Dubone pucati, pa je obišao još dva sela'

Ključne riječi

Komentara 12

ZJ
Zjako
13:10 05.05.2023.

Toliko su rigorozni da mamica može tražiti ocjene uz prisilu, opet je na prašini pa zna sve i u sve se razumije.

BU
burza
13:43 05.05.2023.

On i ozbiljne teme

DU
Deleted user
12:58 05.05.2023.

Uuujj ne putuje u UK. Vlada ga na zahtjev engleskog Protokola bojkptira. Ljepse je biti u ZGu, tu ima nekog ko zeli s njim razgovarati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije