Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDAVANJE ŽURNIH VIZA

Milanović podržao inicijativu pomoći afganistanskim novinarima čiji su životi u opasnosti

Foto: Bashir Darwish/Newscom/Duško Jaramaz/PIXSELL
1/3
20.08.2021.
u 13:02

Brojne zemlje članice već su se uključile u ovu inicijativu te izdavanjem žurnih viza pomažu spasiti desetke novinara i novinarki

Predsjednik Zoran Milanović podržao je inicijativu Sindikat novinara Hrvatske i Hrvatskog novinarskog društva da se pomogne afganistanskim novinarima i novinarkama kojima je život u neposrednoj opasnosti, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Brojne zemlje članice već su se uključile u ovu inicijativu te izdavanjem žurnih viza pomažu spasiti desetke novinara i novinarki čiji su životi ugroženi. 

– Pozivam nadležne institucije Republike Hrvatske da u suradnji s vašom strukovnom udrugom i Sindikatom novinara poduzmu potrebne radnje kako bi se pomoglo novinarkama i novinarima u Afganistanu čiji su životi u neposrednoj opasnosti, stoji u priopćenju predsjednika Republike Zorana Milanovića, podržavši incijativu koju su mu u dopisu uputili Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske.

Podsjetimo Hrvatsko novinarsko društvo i Sindikat novinara Hrvatske uputili su poziv Vladi RH da se aktivno uključi organizaciju spašavanja afganistanskih novinara i novinarki. HND i SNH pridružili su se akciji Međunarodne federacije novinara (IFJ) i ostalih novinarskih udruga koje ovih dana organiziraju pomoć za evakuaciju i zbrinjavanje afganistanskih novinara i novinarki, te drugih medijskih djelatnika i djelatnica.

VIDEO Hassan Haidar Diab analizira situaciju u Afganistanu
 

Komentara 10

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
14:15 20.08.2021.

Nek ih Soro..s zbrine , on ih je i stvorio , ovako ce nama po indexu RtL i drugim placenim medijima , palamudit kao da smo mi krivi sto su oni jos u srednjem vijeku

ST
strahimir
15:52 20.08.2021.

bilo bi poželjno da ih se smjesti na Pantovčaku, tamo ima dovoljno mjesta, jer sučajnom to što radi dovoljno je 3x3 m

IM
Imanasjoš...
19:42 20.08.2021.

nek se pospe pepelom i to korumpiraškim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije