Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milan Bandić vraća donaciju uhićenoga u akciji Bankomat

U slučaju donacije Olivera Beinegela, s obzirom na to da je jučer osumnjičen, smatramo da u ovom trenutku ne možemo prihvatiti njegovu financijsku potporu, piše u priopćenju Bandićeva stožera.
31. prosinca 2009. u 11:55 340 komentara 98 prikaza
bandic
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Nakon što je otkriveno da je Oliver Beidenegl, koji je od HPB-a dobio 23 milijuna kuna kredita i jedan je od osumnjičenih u akciji Bankomat, sudjelovao u financiranju predsjedničke kampanje Milana Bandića, danas je iz Bandićeva stožera stiglo priopćenje u kojem se navodi da odustaju od Beideneglove donacije.

U slučaju donacije Olivera Beidenegla, s obzirom na to da je navedeni jučer osumnjičen, smatramo da u ovom trenutku ne možemo prihvatiti njegovu financijsku potporu. Sredstva smo odmah vratili na račun uplatitelja. Navedeni slučaj ne isključuje mogućnost da možda postoji još neprimjerenih ili moralno neprihvatljivih donacija kako u našem slučaju tako i kod ostalih sudionika ovih predsjedničkih izbora, pa stoga pozivamo nadležna tijela da učine temeljit uvid u donacije uplaćene u korist svih predsjedničkih kandidata, piše u priopćenju Bandićeva stožera.

Još jučer je u Bandićevu prijevremenom izvještaju o visini i izvorima novca za troškove predizborne promidžbe poslanom Državnome izbornom povjerenstvu stajalo da je Oliver Beidenegl donirao 25 tisuća kuna. Jednak iznos donirala je i Ivana Beidengel, no nismo uspjeli ustanoviti u kakvom je ona odnosu s Oliverom Beideneglom.

Njih su dvoje u Bandićevu izvještaju navedeni pod rednim brojevima 72 i 76 od ukupno 137 privatnih donatora među kojima ima i onih koji su umjesto imenom i prezimenom označeni samo s N. N.

Dario Almesberger
Stručnjak za obnovu otkrio koja bi zagrebačka bolnica izdržala jači potres: Sve druge bi se srušile
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
  • -obrisani-:

    ee anica....!!!!

  • -obrisani-:

    .. AJMO BOSANCI RAZLAZ....svi na DNEVNI AVAZ.. .

  • Makaveli:

    Vi koji glasate za lignju Josipovica ste nista drugo vec Jugonostalgicari i treba vas pod hitno deportirati u Beograd jer vam je tamo mjesto skupa s lignjom !!! SVI ZA MILANA, MILAN ZA NAS !!