Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u bijegu od 2005.

Mikola u Peruu čeka da ga izruče Hrvatskoj

Igor Mikola
Foto: Srbijanski MUP
14.07.2014.
u 19:54

Što je Mikola, koji je u Hrvatskoj osuđen na pet godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvima u Pakračkoj Poljani, radio u Peruu i koliko se dugo tamo skrivao, vjerojatno će se doznati nakon što bude izručen Hrvatskoj

Igor Mikola (42), koji je u Hrvatskoj osuđen na pet godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvima u Pakračkoj Poljani 1991. te je u bijegu od 2005. kada mu je izrečena ta presuda, uhićen je u Limi (Peru), potvrdili su u MUP-u. Zadržan je u pritvoru, a očekuje se da će Hrvatska zatražiti njegovo izručenje s obzirom na to da je za njim raspisana tjeralica jer se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne.

Što je Mikola radio u Peruu i koliko se dugo tamo skrivao, vjerojatno će se doznati nakon što bude izručen Hrvatskoj, no Novi list je, pozivajući se na pisanje peruanskog portala trome.pe, objavio da se Mikula, strahujući za svoj život, sam predao policiji, i to nakon što je prije 10-ak dana u Peruu likvidiran Goran Stavrić, kojeg srbijanski mediji svrstavaju među tamošnje mafijaške klanove te ga označavaju kao osobu blisku Luki Bojeviću, šefu “zemunaca”.

Ono što je zanimljivo jest i da je Stavrić imao lažnu hrvatsku putovnicu koja mu je izdana u hrvatskom konzulatu u Tuzli 5. ožujka 2009. Putovnica je glasila na ime Darka Damjanića, a za nju se saznalo tijekom akcije Border, koja je pokrenuta zbog prodavanja lažnih hrvatskih putovnica kriminalcima diljem regije. Skupini optuženoj za to u tijeku je suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu.

>>Mikola iz zeničkog čezne za hrvatskim zatvorom

>>Igoru Mikoli 17, bratu Ivici 12, a Dariju Puđi 18 mjeseci zatvora

Komentara 2

SV
Sumrak Vremena
06:13 15.07.2014.

5 godina za sudjelovanje u ubojstivma (znači više ih) pa bolje je da ga oslobodite i još mu uručite orden za zasluge u borbi protiv Ustaša hahahaha 5 godina za ubojstva a 10 do 20 ako utajiš pprez

AN
Andreeejjj
18:19 22.07.2014.

Mikola je ubio suborca Sašu Antića u potiljak po zapovjedbi Merčepa i bio je saučesnik brutalne pogibije obitelji ZEC, kao i mnogih drugih ubojstva, za koje nije nitko odgovarao. Sramota! A sada se smeče plaši za svoj život u Peruju, naravno, jer tamo ga nitko ne štiti, nema tamo Šeksa, Vekića, Merčepa, itd, itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije