Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STJEPAN MESIĆ

Mesić: Sanader ne može otići ni u jednu pravno sređenu državu

mesic
Jurica Galović/Pixsell
10.12.2010.
u 16:52

- Vjerujem u to da je otišao obaviti neke poslove računajući da jedno vrijeme to neće moći - zaključio je Stjepan Mesić.

SLAVONSKI BROD - Mislim da hrvatska javnost previše politizira i špekulira u vezi sa Sanaderovim bijegom. Moj je stav da je Ivi Sanaderu kao bivšem premijeru bilo sasvim jasno da mu se sprema skidanje imuniteta u Saboru. Znano je da je prije, ne znam na koji način i s kojim novcem, postao suvlasnik tri ili četiri tvrtke u inozemstvu, vjerojatno dok je još bio premijer. Ako je očekivao da može biti pritvoren i da bi određeno vrijeme, barem mjesec dana, morao davati iskaze, vjerojatno je prije toga morao obaviti neke poslove u vezi s radom tih tvrtki jer iz pritvora to ne bi mogao – kazao je novinarima u Slavonskom Brodu bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Mesić smatra da će se Sanader vrlo brzo vratiti u Hrvatsku

– Hoće li se vratiti za četiri ili pet dana, ne znam, ali je jasno od on jednostavno nema kamo otići, ni u jednu zemlju koja funkcionira kao pravno uređena država, svaka će ga po međunarodnoj tjeralici morati izručiti i zašto onda da sam sebi zagorčava život? Najbolje je da prihvati zakone RH za koje je tražio da se na druge primjenjuju. On treba odgovoriti na pitanja koja bude tražio sud, a ostale će se stvari razvijati prema pravilima pravne države. Po meni, ovim je odlaskom učinio kriv potez. No, ostajem pri tome da je otišao da sredi stanje u poslovnim knjigama tih tvrtki. Vjerujem u to da je otišao obaviti neke poslove računajući da jedno vrijeme to neće moći – zaključio je Mesić.

Ključne riječi

Komentara 159

RU
Rugovit
22:47 10.12.2010.

Kriminalac o kriminalcu. Tko o čemu Mesić o korupciji.

FL
flok
22:57 10.12.2010.

još samo da ovoga pošalju u remetinac da se riješimo juda

PA
park
21:57 10.12.2010.

pa ti znaš biti i duhovit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije