Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesić: Ne znam ništa o prodaji Podravkina odmarališta u Pirovcu

mesić
Goran Kovačić/PIXSELL
27.01.2010.
u 14:19

- Koliko god puta govorio da mi nismo rođaci i da o tom poslu ne znam ništa, vi me opet to pitate - rekao je Mesić novinarima i dodao: - Ostavit ćemo tužiteljstvo i policiju da rade svoj posao.

Predsjednika Mesića, koji je Primorsko-goransku županiju posjetio zbog skupa Dani antifašizma u Opatiji, u Ronjgima, gdje je posjetio spomen-dom skladatelja Ivana Matetića, dočekali su Halubajski zvončari.

Predsjednik je odbio komentirati “štetan ugovor” o prodaji Podravkina odmarališta u Pirovcu Žarku Pavlini, njegovu rođaku zbog kojeg su podignute kaznene prijave protiv koprivničkog gradonačelnika Mršića, Darka Marinca i Željka Đurđina, kazavši da o tome ne zna ništa.

Osvrnuo se tek na to što ga je zbog slučaja prozvao upravo Damir Polančec.

- Koliko god puta govorio da ja o tom poslu ne znam ništa, vi me opet to pitate. Ostavit ćemo tužiteljstvo i policiju da rade svoj posao. Sad vidite da je Polančec optužen za posredovanje u osiguranju kredita. Vjerojatno će imati određenih problema, no ne znam što ja imam s tim - rekao je predsjednik Mesić.

Pohvalio je rad Državnog odvjetništva i policiju da dobro rade svoj posao, usprotivivši se izjavama oporbe o suprotnom, upozorivši na to da je on sam “davno pokrenuo pitanje kamiona”, no zbog odluka saborskog povjerenstva odvjetništvo je moralo čekati.

- Nisam za to da se ad hoc optužuje odvjetništvo - Bajić se potrudio da se problem “Brodosplita” odradi do kraja iako je policija zaključila da nema kaznenog djela. Uostalom, pitanja tog tipa su kompleksna i rješava ih više institucija - dodao je Mesić.

Na novinarsko pitanje o podrijetlu novca (15 milijuna kuna) što ga je Milan Bandić potrošio na predsjedničku kampanju, predsjednik je kazao da je tu kriva zakonska regulativa koja ne kazuje koliko se novca može utrošiti na kampanju, a koliko od toga smiju uplatiti donatori. 

Ključne riječi

Komentara 33

LI
Livi
16:51 27.01.2010.

Kad ce se za ovog tipa obistiniti tvrdnja da \"nitko nije izvan zakona\"? Joj, sto bih volio da i njega, dok ne umre, neki buduci drzavni odvjetnik priupita zasto je otvorio Drzavni vojni arhiv engleskim novinarima i tajnim sluzbama, iako se to nigdje u svijetu ne radi barem za iducih 50 godina. Hoce li i onda tvrditi da nije nista znao?

CI
cicibela
16:57 27.01.2010.

Koje ljigavo dodvoravanje Bajiću: \"Pohvalio je rad Državnog odvjetništva i policiju da dobro rade svoj posao, usprotivivši se izjavama oporbe o suprotnom...\" Sad može biti siguran da Bajić neće istraživati ništa vezano uz njegove mutne radnje.

FR
franjo
18:50 27.01.2010.

Odmaraliste1 Srdacno bi zamolio nekog normalnog Hrvata (ne politicara) da mi napise,posto u Hvatskoj ne zivim od 1971. Dali se kaze odmaraliste ili odmoriste? Hvala unaprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije