Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Međunarodni sud: Sumnjamo da je Gadafijevo ubojstvo ratni zločin

Vlasti u Libiji pripremaju opsežnu istragu svih potencijalnih ratnih zločina
16. prosinca 2011. u 07:34 46 komentara 9 prikaza
gadafi (1)
Foto: AFP/REUTERS/PIXSELL

Postoji sumnja da je smrt bivšeg libijskog čelnika Moamera Gadafija ratni zločin, izjavio je Luis Moreno Ocampo, glavni tužitelj Međunarodnog kaznenog suda (ICC), prenosi BBC.

Moreno Ocampo izrazio je i zabrinutost zbog ponašanja libijskog Nacionalnog prijelaznog vijeća (NTC), koje je službeno objavilo da je Gadafi poginuo u izmjeni vatre zaraćenih strana, no obećali su, pod pritiskom Zapada, da će cijeli slučaj istražiti, a zasad to nisu učinili.

Pukovnik Gadafi ubijen je u rodnom Sirtu nakon što su ga pobunjenici uhvatili i zarobili.

– Način na koji je Gadafi ubijen vrlo je važan slučaj za budućnost Libije. Mi smo svoje sumnje iznijeli vlastima u Libiji i one sada pripremaju opsežnu strategiju istrage svih takvih zločina – zaključio je Moreno Ocampo.

 

PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
 • Avatar ferdinand_ni
  ferdinand_ni:

  Za normalne ljude Gadafi je odavno bio autoritaran, a za kapitaliste i masoneriju je postao zločinac tek onoga trenutka kad im je odbio produžiti koncesiju na naftu. Sve do tada su ga tapšali po ramenu. Eto, vidite kako su licemjerni ... prikaži još! ovi što se kite imenom Zapada. A da ne govorim, uz sjevernokorejsku komunističku, o najrigidnoj svjetskoj diktaturi, vjerskoj diktaturi Saudovih u KSA, koju kapitalisti podupiru. A tamo jedna pravila vrijede za \"nedodirljivu\" kraljevsku dinastiju, a druga za običan puk. Baš me čudi što to \"perjanice demokracije\" ne vide.

 • doktorica:

  ono mučenje je sigurno zločin...

 • -obrisani-:

  Google: \"NATO dreams of civil war in Syria\"