Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVLJE Okončana prodaja markice Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2006.

Markicu kupio svaki treći osiguranik

bih_zdravlje_tx.jpg
import
31.07.2006.
u 18:40

MOSTAR -  Prodaja markice Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a za 2006. okončana je. Time će svi građani koji nisu sudjelovali u troškovima zdravstvene zaštite kroz premiju (markicu), koja je iznosila 10 KM za ovu godinu, nažalost morati plaćati participaciju. Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ-a je okončanje prodaje premije, u razdoblju od dva mjeseca, donio sukladno odluci Skupštine županije HNŽ-a.

Po posljednjim podacima, premiju je na šalterima područnih ureda prema mjestu prebivališta osigurane osobe i kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnog prometa do okončanja prodaje (31. srpnja), kupilo gotovo 75.000 osiguranih osoba ili svaki treći u HNŽ-u. ZZO HNŽ-a može biti zadovoljan jer je sustav potpuno profunkcionirao, ali ne može biti zadovaoljan brojem prodanih markica kad se zna da je u HNŽ-u više od 170.000 osoba osigurano, odnosno da živi oko 229.000 stanovnika.

To samo govori da velik broj poslodavaca, ali i osiguranih i neosiguranih osoba, još nije ozbiljno shvatio da je ZZO HNŽ-a uveo pogodnost koja jamči jednakost svima. Iako je ovogodišnja prodaja premije okončana, prodaja za sljedeću, 2007. godinu, počet će najvjerojatnije potkraj prosinca, a trajat će sve do početka ožujka, kazali su iz ZZO HNŽ-a. Svi oni osiguranici u ZZO HNŽ-a koji uplate premiju neće morati sudjelovati u troškovima zdravstvene zaštite na dosadašnji način, odnosno u pojedinim zdravstvenim uslugama.

Jedino će osobe koje su zdravstvenu zaštitu ostvarile izvan područja Zavoda HNŽ-a sudjelovati u troškovima te zaštite po propisima koji vrijede na tome području. Takav oblik participiranja puno je ekonomičniji i jednostavniji te omogućava namjensko korištenje sredstava od naplaćene premije za poboljšanje kvalitete zdravstvene zaštite, priopćeno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije