Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Marjan Šarec – nova zvijezda slovenske politike

07.01.2018.
u 00:02

Slovensko Delo nedavno je objavilo anketu kako je Lista Marjana Šarca (LMS) izbila na prvo mjesto u ispitivanjima slovenskog javnog mišljenja šest mjeseci prije parlamentarnih izbora.

Za političara Marjana Šareca do prije nekoliko mjeseci malo je tko čuo. Gradonačelnik slovenskog gradića Kamnika bio je poznatiji kao komičar koji je odlično glumio Tuđmana, Drnovšeka, Erjavca, Janšu...

No u slovenskoj predsjedničkoj utrci prije nekoliko mjeseci umalo je pomeo planove favoriziranom Borutu Pahoru, kojemu su trebala dva kruga da pobijedi politički anonimnog Šareca (Šarec je u drugom krugu osvojio 47 posto glasova). I tu nije kraj. Slovensko Delo nedavno je objavilo anketu kako je Lista Marjana Šarca (LMS) izbila na prvo mjesto u ispitivanjima slovenskog javnog mišljenja šest mjeseci prije parlamentarnih izbora.

Prema posljednjim anketama, vodite, i to nekoliko mjeseci prije parlamentarnih izbora u Sloveniji. Možete li vi postati novi slovenski premijer?

Imamo tri različite ankete koje pokazuju različite rezultate. U jednoj smo na prvom mjestu, u drugoj smo na pet posto, a na trećoj smo na trećem mjestu. Moramo biti realni i realno gledati na ovu situaciju. Nisam siguran da je tako i mislim da trebamo pričekati još nekoliko mjeseci kada počne kampanja da bismo bili sigurni u svoj rezultat. Kako se ono kaže – zec trči po šumi pa neću praviti ražanj. 

>>Cijeli intervju čitajte u nedjeljnom Večernjem listu ili u e-izdanju

Od ostalih tema izdvajamo:    

>>Plenković gradi 
novi HDZ:  Ličku pobunu ugušio je glatko - i
 u stranci postao još snažniji

>>Cerar za Večernji:  Nećemo odustati od odluke arbitražnog suda i nadzora zaljeva 

>>Davor Ivanković: Zašto 
je Vlada zaustavila nabavu nove borbene eskadrile      

>> Filip Vidović: Zauvijek ću biti mali od Ivice. To zna biti prednost, ali i mana

Ključne riječi

Komentara 8

CR
crocro
21:51 06.01.2018.

Ovaj ballanski Janez je već ostavio komentar dok su još bio u uredništvu. Kako samo sa strepnjom slovenci prate svoj poraz. Gaće im se tresu od brzine implementacije. Toliko žure da su se već na prvom zavoju strovalili u provaliju. Jer ako implementaciju ne provedu do izbora, cijela vrhuška pada. Kako pred narodm reći da srljaju u propast i kako narodu reći da Hrvati ne daju ono što je oduvijek bilo njihovo. Zato je cijela dežela u izvanrednom stanju a napetost se nožem može rezati, sekunde, minute, dani i mjeseci prolaze. I kako dani prolaze tim više i prije će Hrvati biti svoj na svome i kao i do sada jedriti vanka po svojemu. Slovenci samo budite strpljivi i smireni, ne dajte da vam mašta buja nije vam dobro za zdravlje, nemojte se žuriti, sve ćete ionako svojemu narodu morati objasniti polako. A poslije će te jedriti svoj na svome do crte sredine zaljeva. A Hrvati svoj na svome vanka na otvoreno svoje.

MI
miki45
09:20 07.01.2018.

pa kada hrvatska nista ne preduzima ili nije preduzela kada su gradili po hrvatskom teritoriju mlakonje hrvatski svi rade sto hoce

Avatar Maribor
Maribor
19:55 06.01.2018.

Marjan Šarec nije niš posebno među europskim susjedima jer tamo su zvijezde jedrilicar po novom svome van prema otvorenom Vasilij Žbogar i pedantni inšpektor i policajci koji marljivo pisu kazne u Piranskom zaljevu i pune državni buđet cim savjesni granicni organi na Schengensko - Balkanskoj granici uhvate picinitelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije