Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nove trošarine

Marić otkrio koliko će poskupjeti cigarete, ali i bezalkoholna pića

Zdravko Marić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
30.01.2020.
u 21:02

Istaknuo je i kako će se liječnicima morati osigurati sredstva za prekovremene sate te dodao kako nije moguće predvidjeti sudske sporove

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić izjavio je kako ne očekuje da bi cigarete trebale poskupjeti više od dvije kune, slatka pića 40 kuna na hektolitar, što je u cijeni jedne litre bezalkoholnih pića 40 lipa plus PDV.

Marić je to izjavio u razgovoru za Dnevnik Nove TV dodavši kako to neće dovesti do nekog velikog udara na potrošače.

Istaknuo je i kako će se liječnicima morati osigurati sredstva za prekovremene sate te dodao kako nije moguće predvidjeti sudske sporove.

Potpredsjednik Vlade je ocijenio da Porezna uprava dobro radi svoj posao.

Od 2010. godine, otkad se provode procedure oko nabave nekretnina do danas je Porezna uprava reagirala na negdje oko 1600 slučajeva, napomenuo je dodavši kako je aktviranjem tog procesa utvrđen nesrazmjer 1000 od 1600 slučajeva, ukupne vrijednosti oko 320 milijuna kuna.

Prosječno je to, naglasio je, po prekršaju je utvrđeno oko 320 tisuća kuna. To nisu mali iznosi, rekao je ministar financija.

Komentara 4

DU
Deleted user
08:02 31.01.2020.

Pa da porezna radi svoj posao onda nebi bilo problema sa imovinskim karticama.Radi porezna radi ali na malom čovjeku kojega dere nemilice,ali političare se ne dira.

ST
stefj
22:59 30.01.2020.

Mariću je jako žao što smo predzadnji po visini trošarine na alkoholna pića, no nije se uopće osvrnuo da smo i po BDP-u na predzadnjem mjestu... A što se tiče udjela poreza u BDP-u, bližimo se 50%, više od bilo koje druge tranzicijske zemlje, dok smo po udjelu poreza u proizvodnji u samom EU vrhu... I ovo povećanje trošarina ide isključivo radi uhljeba, isto kao i odustajanje od smanjenja poreza. Nema tu neke brige za zdravlje... I tako, dok hranimo uhljebe, nove tisuće ljudi su napustile Hrvatsku, opet je pala proizvodnja, privatni sektor se i dalje uništava. I ova vlada je pokazala da su uhljebi svetinja i da se u njih ne dira... Nema ovdje sreće, nema budućnosti. Nije čudo što struka masovno odlazi, što mladi odlaze, a investicija nigdje... Kad je bio Linić, na BDP-u se vidjelo kada se otvori čevabdžinica, danas je nešto malo bolja situacija, perpetum mobile koji vlada pokušava napraviti još donekle funkcionira, pa je rast BDP-a baziran na rastu plaća u javnom sektoru. To funkcionira do jednom, Grčka, Venezuela ili Argentina su jako dobar primjer...

DU
Deleted user
23:56 30.01.2020.

Alkohol i cigarete nikad nisu dovoljno skupi, za nove automobile treba ukinuti trosarine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije