Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL U OSIJEKU Iskorištavali djevojčice za 50-ak kuna

Maloljetnice iz Doma podvodili političarima

13.06.2009.
u 00:42

Maloljetnice iz Doma za odgoj djece i mladeži u Osijeku žrtve su organiziranog lanca prostitucije, a njihovi su „klijenti“ uglednici iz osječkih političkih, poduzetničkih i pravosudnih krugova, piše Jutarnji list. Četiri štićenice Doma u Vinkovačkoj 61 detaljno su iznijele stravičnu ispovijest. Tri su od njih užas koji su proživljavale opisale u pismima, a uručile su ih jednom od roditelja čije je dijete također u Domu. Pisma su trebala biti apel za pomoć i slamka spasa koja bi ih izvukla iz pakla prostitucije, droge i batina.

- Samo sam čekala da sve to što prije završi, a kad smo izišli iz sobe, svodnik koji me doveo upitao je mušteriju je li zadovoljna. On je rekao da nije potpuno jer sam odbila analni seks.

Šamar i kutija cigareta
- Tada me svodnik ošamario i rekao kako sam mogla više zaraditi da sam bila pametna. Za uslugu sam dobila kutiju Marlbora i 50 kuna – ispričala je štićenica koja je u studenome 2008. navršila 17 godina. Pakao je za nju počeo kada je imala samo 15 godina.

U sav taj užas djevojčice su uvučene zbog neiskustva i lakomislenosti. Uz imena „klijenata“, detaljno su navele i lokacije te opisale njihove automobile, od audija do peugeota.

Stravični su se događaji odigravali u jednom osječkom sportskom objektu, zatim u dva hotela, dva stana u Strossmayerovoj, jednom u Vukovarskoj i dva u Drinskoj ulici u Osijeku.

Troje svodnika i muškarci kojima su ih podvodili vozili su ih i u Đakovo i Vinkovce.

Svodnici su im, tvrde one, bivši policajac, zatim žena čije je dijete također štićenik Doma te još jedan muškarac. O okrutnosti svodnika svjedoči i scena u kojoj je jedan od njih u štićenicu uperio pištolj.

- Posprdno nas zovu domobranke, zato što živimo u Domu – rekla je jedna od žrtava, žaleći se na okrutnost svodnika.

Ugledni klijenti
Među „klijentima“ spominju i imena dvojice visokopozicioniranih političara od kojih je jedan u upravi velike državne tvrtke, a drugi je bio visoki dužnosnik jednog ministarstva. Navele su i imena poznatog osječkog odvjetnika, sportaše, jednog srednjoškolskog profesora....

Sve su to, tvrde, spremne reći i policiji. Ravnateljica Doma za odgoj djece i mladeži Jasminka Devčić potvrdila je da su djevojčice koje se spominju štićenice Doma, kao i autentičnost rukopisa jedne od njih. Kazala je kako su određene sumnje u stravične događaje postojale te da je dan nakon upoznavanja s pismom obavijestila policiju.


Slučaj prijavljen, načelnik tvrdi da o tome ništa ne zna

Iako je o cijelom slučaju navodno obaviještena osječka policija, načelnika sektora krim policije PU osječko-baranjske Ivicu Milkovića sinoć smo, kako nam je rekao, zatekli. - Ne znam ama baš ništa o tome! - kratko nam je rekao Milković. Tomislav Bilandžić, načelnik sektora policije, sa slučajem također nije upoznat. - Ako itko išta zna o tome, onda je to načelnik krim policije, a ja ne znam ništa i zbog toga ne mogu ništa niti reći - kazao nam je Bilandžić. Zamjenik načelnika Stipo Rimac nije nam se, pak, javljao na mobitel.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije