Naslovnica Vijesti Svijet

Mali je 92. država koja je priznala neovisnost Kosova

Republika Mali je danas priznala Kosovo i postala 92. država članica Ujedinjenih naroda koja je to učinila
18. kolovoza 2012. u 19:38 59 komentara 10 prikaza
'Kosovo-Flag-wallpapers-1280x800'
Foto: ' '

Republika Mali je danas priznala neovisnost Kosova čime je postala 92. država članica Ujedinjenih naroda koja je priznala neovisnost Kosova, objavio je na tiskovnoj konferenciji prvi zamjenik premijera Kosova Bedžet Pacoli, a renose svi važniji mediji u Srbiji. Pacoli je novinarima pokazao pisano priznanje Kosova koje je potpisao predsednik Malija Diouncounda Traore i istaknuo kako je Togo trenutno jedina država u zapadnoj Africi koja nije priznala Kosovo.

- Sljedećeg tjedna ću posjetiti ovu državu i nadam se da ćemo i to priznanje okončati - rekao je Pacoli i osim Togoa, najavio i posjet još nekim državama Afrike.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • mador:

    ako sada kosovo ne krene krupnim koracima napred onda nece nikada..........jedna od vecih i vodecih sila ih je priznala.................

  • @rea:

    Jel to ona država gdje uništavaju stare hramove zato jer su "haram" ?

  • Crocirih:

    18.08.2012. u 21:49h My Style je napisao/la: Priznali ga USA, njeni trabanti u EU (i to ne svi) i na desetine banana drzavica diljem planete cije je diktatore potplatila CIA ! Dakle, naglasak nije na kvantitetu nego kvalitetu drzava o ... prikaži još! o kojima govorimo !! Vidis, tocno je obratno. Rusija je sigurno poplatila jednu ili dvije male otocice u pacifiku da priznaju juznu osetiju i abhaziju. Nijh su priznale tek 3! drzave a Kosovo skoro 100.. To je totalni poraz srpske vanjske politike. A ako govoris o kvalitetu drzava koje su priznale Kosovo onda je ocito da je kvalitetnija Njemacka, Francuska, SAD, Velika Britanija itd. u smislu civiliziranih drzava nego Kina ili Rusija..