Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predavanje

Mačje piš-poruke: zašto mačka prestane koristiti svoj zahod?

Foto: GettyImages
15.05.2019.
u 19:44

Problem se često pokušava riješiti na krivi način, kako ga spriječiti i pomoći mački doznat ćete u četvrtak 16. svibnja na predavanju koje počinje u 19 sati na Savskoj cesti 159

Kućne mačke brzo i lako nauče koristiti mačji zahod. Ako ga odjednom prestanu koristiti, to može biti znak bolesti i/ili stresa.

– Na žalost, problem nije uvijek prepoznat pa se često pokušava riješiti na krivi način. Neki vlasnici počnu kažnjavati mačke ili ih izbace na ulicu. Istovremeno, novija znanstvena istraživanja donose nam sve više znanja o mačjoj društvenosti, komunikaciji, prilagodbama životu uz čovjeka, teritorijalnosti i emocionalnosti. To nam daje neke odgovore na pitanje zašto ovaj problem u ponašanju nastaje, kako ga se može spriječiti te kako pristupiti rješavanju problema – kaže dr. sc. Irena Petak, savjetnica za ponašanje životinja, najavljujući svoje predavanje o mačjim piš-porukama.

Na predavanju ćete saznati zašto su mačke u svijetu najbrojniji kućni ljubimci, o njihovoj društvenosti i teritorijalnosti, značenju mačjih piš-poruka te o njihovoj higijeni. Bit će riječi i o tome kakav zahod žele mačke, zašto ga prestanu koristiti i kako riješiti problem kad vaša mačka obavlja nuždu po kući.

Predavanje je u četvrtak 16. svibnja, Savska cesta 159, a počinje u 19 sati. Kako je broj mjesta ograničen, najavite se na mail dr.sc.irena.petak@gmail.com, a više informacija o samom predavanju možete pronaći na Facebook stranici.

Dr. sc. Irena Petak ponašanjem i dobrobiti životinja bavi se već više od 20 godina. Kao savjetnica za ponašanje životinja surađuje s doktorima veterinarske medicine i brojnim udrugama za zaštitu životinja. Gostujem na radiju i televiziji, pišem članke i komentare za različite novine i portale, držim predavanja i radionice te sudjelujem na tribinama. Više o njezinom radu i temama kojima se bavi pronađite na stranici Argos.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
22:34 15.05.2019.

Mački je mjesto vani pa ode u vrt pa otkopa, obavi i zakopa... šteta što se ljudi ne ugledaju na njih, oni samo obave a prolaznici zagaze i raznose 😩

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije