Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kritika

Lovrinčević: Proračun nije realan, sredinom godine ići će u rebalans

\'lovrincevic_PXL_unu_091016\'
Leonard Ninčević/VLM/PIXSELL
14.02.2012.
u 12:44

Reforme nisu dubinske, sa zadiranjem u prava pojedinih kategorija, već samo površinske, kazao je Lovrinčević za Jutarnji

Predloženi proračun ne temelji se na realnim procjenama gospodarskog rasta. Reforme nisu dubinske, sa zadiranjem u prava pojedinih kategorija, već samo površinske, kazao je za Jutarnji list Željko Lovrinčević, stručnjak s Ekonomskog instituta komentirajući predloženi proračun Vlade Zorana Milanovića.

Lovrinčević smatra da je proračun rađen za rebalans i da taj rebalans treba očekivati sredinom godine.

Izvorni članak pročitajte ovdje.

Komentara 36

PA
papicdu1
17:02 14.02.2012.

uac te sve tkz. stručnjake, koji u životu nisu zaradili kunu svojim rukama ili mozgom, nego samo prosipaju pamet što bi trebalo

LI
liliana1007
13:01 14.02.2012.

naravno da proračun niej realan, drugo nije ni za očekivati od njih, lijepo su nasamarili narod

AL
AlanFord
14:10 14.02.2012.

14.02.2012. u 14:06h el commadante je napisao/la: _______ Naravno da ima. Naime, pročitaj članak u cijelosti. To je mišljenje također Lovrinčevića, s kojim se i ja slažem i još nadodajem. \"Rezanja koja Vlada predviđa u proračunu samo su grebanje po po površini, ali bez zadiranja u prava pojedinih kategorija. Nešto slično imamo i kod subvencija: njihov se iznos smanjuje, ali nema plana restrutkuriranja ni HŽ-a ni poljoprivrednog sektora. Što će biti s kolektivnim ugovorima u HŽ-u? Očito ih treba mijenjati, ali to se ne može bez izmjena Zakona o radu.\" Dakle, ovo je sad mjera da se krene u rezanje proračuna i da ne padne rejting, a pošto su kod nas zakoni spetljeni, čeka se da se potvrde novi koji će im isto omogučiti. Ne možeš sada masovno otpuštati, jer djelatnike javnih uprava štite zakoni o radi na razini ličkog medvjeda. Dakle, zakoni, koji će omogućiti grebanja više od površine, i onda pravi proračun.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije