Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ljubić: BiH je pod patronatom sila podijeljena na najgori način

Ne može se govoriti da je Hrvatska dijelila Bosnu i Hercegovinu kada je Hrvatska primala izbjeglice i liječila tisuće ranjenika iz BiH - rekao je Božo Ljubić.
20. travnja 2010. u 15:24 8 komentara 2 prikaza
bozo ljubic
Foto: Pixsell

Ne može se govoriti da je Hrvatska dijelila Bosnu i Hercegovinu kada je Hrvatska primala izbjeglice i liječila tisuće ranjenika iz BiH. Na najgori je mogući način BiH podijeljena u Daytonu na dominantni srpski i dominantni bošnjački dio, a sve pod patronatom velikih sila - rekao je Božo Ljubić, zastupnik HDZ-a 1990. u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Iako je u pozivu novinarima na susret sestrinskih stranaka u središnjici HDZ-a stajalo da je povod sastanku govor predsjednika Republike Ive Josipovića u parlamentu BiH, to je prije početka sastanka demantirala glasnogovornica HDZ-a Sunčana Glavak.

- Sastanak je dogovoren mnogo prije Josipovićeva govora u Sarajevu, a uostalom predstavnici HDZ-a 1990. su gosti i ne mogu nametati teme razgovora - rekla je glasnogovornica.

Slično se postavio i Božo Ljubić koji je prije početka sastanka rekao da je njihov prioritet budućnost Hrvata u BiH te pomoć Hrvatske za pristupanje NATO-u.

- Pristupanje NATO-u je važno da ne bi neka nova Jalta prolazila preko Balkana ili, ne daj Bože, preko Bosne i Hercegovine - rekao je Ljubić.

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

  • *,acide*,:

    Ovo je najreprezentativniji primerak ukrštanja mečke i bukve po sistemu imaš sliku nemaš ton, i nije čudo što su hrvati nacionalna manjina u Bosni kad ih ovakve zamlate predstavljaju !

  • -obrisani-:

    Kako demokracija utice na lose poznavanje matematike. 2 -1 = 1. Hrvatska cjelovita manje hrvatski entitet u BiH jednako je Dayton i dozvola za etnicko ciscenje u Krajini. Pa to je i pticama selicama jasno samo u Hrvatskoj ta matematika ne prolazi. Zasto?

  • -obrisani-:

    Gosp. Ivo Josipović