Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdan sv. franje

Lipičani na dar dobili park koji je duša i srce grada

lipik dan grada (1)
Foto: Dušan Mirković/Pixsell
1/3
04.10.2013.
u 18:01

Nakon polaganja vijenaca na gradskom groblju za sve poginule u Domovinskom ratu te misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Franje, u novoobnovljenoj dvorani Quella održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Nizom događanja Lipičani su danas obilježili blagdan sv. Franje i Dan grada. Nakon polaganja vijenaca na gradskom groblju za sve poginule u Domovinskom ratu te misnog slavlja u župnoj crkvi sv. Franje, u novoobnovljenoj dvorani Quella održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Vinko Kasana podsjetio je na najvažnije projekte tijekom protekle godine, od realizacije turističkog projekta „Stazama lipicanca i kune“, osnivanja akcijske grupe Zeleni trokut do završetka poduzetničke zone u kojoj će uskoro splitska tvrtka Frutaria započeti s izgradnjom hladnjače. Najavio je osnivanje poduzetničkih inkubatora u Donjem Čagliću i Brezinama. Gradonačelnik je najavio i neke projekte koji su kandidirani za europske fondove, a to su dogradnja Osnovne škole Lipik, izgradnja školske sportske dvorane u Poljani, izgradnja dječjeg vrtića u poljani i rekonstrukcija javne rasvjete u centru grada.

– Naša konkurentnost u gospodarstvu, ulaganja u znanje važnija su nego ikad. Zbog toga smo uložili mnoga truda da stvorimo kvalitetnu bazu projekata koji će biti spremni i dobro pripremljeni za financiranje iz europskih fondova. Zbog toga smo osnovali razvojnu agenciju Lira koja upravo sada priprema tri projekta za kandidaturu. Svi projekti idu k istom cilju, a to je otvaranje novih radnih mjesta – poručio je gradonačelnik Kasana.

Uz Dan grada, kazao je na kraju, svim Lipičanima želi dati veliki dar koji je duša, srce i ponos grada. – Lipički park službeno je u vlasništvu Grada Lipika i njegovih građana. Obećavam da će nekad najljepši perivoj vrlo brzo dobiti svoj stari sjaj – kazao je Kasana.

Prigodnim riječima gostima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Molnar, Rajmund Bradik, načelnik općine Jasenova iz Slovačke, Davor Huška, gradonačelnik Pakraca, župan Alojz Tomašević, Olga Ros, ataše za kulturu ukrajinskog veleposlanstva u Hrvatskoj te saborski zastupnik Franjo Lucić. Svečana sjednica završila je dodjelom nagrada Grada Lipika, a ove godine dobila ih je Udruga branitelja Lipika 1991., udruge Lido iz Dobrovca i Latica koja djeluje na područja Lipika i Pakraca, Ivan Pušćenik i prof.dr. Darko Žubrinić te tvrtka „MBM“ iz Dobrovca.

Nakon svečane sjednice slijedilo je otvorenje objekta Ankin dvor koji koristi Specijalna bolnica Lipik za svoje potrebe. – Jedna od naših novih usluga je apartmanski smještaj u Ankinu dvoru u kojem ima osam apartmana, a za sada su u funkciji dva. U zadnja četiri mjeseca uložili smo u sanacijske radove i opremanje 350.000 kuna, a idućeg proljeća nastavljamo s radovima – kazao je Darko Kelemen, ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Lipik koja je bila domaćin ovogodišnjeg Dana grada.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije