Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠEGON SE BRANI

'Nisam bio u sukobu interesa niti je bilo uvjeta za postupak protiv mene'

Branko Šegon
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
07.03.2014.
u 16:25

"Za vrijeme svojega rada u Ministarstvu financija gospodin Branko Šegon obavljao je svoju dužnost odgovorno i u skladu s ovlaštenjima koje je imao", piše u priopćenju ministra Linića.

Bivši pomoćnik ministra financija Slavka Linića, Branko Šegon, preko odvjetnika je poslao izjavu o odluci Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je utvrdilo da je bio u sukobu interesa i "odrezalo" mu kaznu od 40 tisuća kuna.

"Niti sam bio u sukobu interesa niti je bilo formalnih uvjeta za vođenje postupka protiv mene. Čim dobijem službeno priopćenje od Povjerenstva očitovat ću se na sve navode iz njihovog očitovanja", napisao je Branko Šegon u izjavi koju je medijima poslao preko odvjetnika Davora Galetovića.

I Linić ga brani

Ministar financija Slavko Linić priopćenjem je komentirao odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je jednoglasno odlučilo da je njegov bivši pomoćnik Branko Šegon bio u sukobu interesa te ga kaznilo sa 40 tisuća kuna koje će mu skinuti s plaće.

"Za vrijeme svojega rada u Ministarstvu financija gospodin Branko Šegon obavljao je svoju dužnost odgovorno i u skladu s ovlaštenjima koje je imao. Što se tiče realiziranog ugovora tvrtke Facta Vera s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) želimo istaknuti kako HBOR posluje sukladno Zakonu o HBOR-u koji jasno propisuje način funkcioniranja te institucije pa i pravila po kojima se dodjeljuju krediti hrvatskim pravnim osobama. Sve navedeno primijenjeno je i na dodijeljenom kreditu tvrtki Facta Vera", piše u priopćenju ministarstva financija koje je potpisao ministar Slavko Linić.

Šegon je stavio privatni interes iznad javnog kada je uzeo kredit od HBOR-a, zaključilo je povjerenstvo koje je utvrdilo kako nitko drugi nije dobio kredit kao tvrtka Facta Vera (u kojoj Šegon ima udio od 21 posto), to jest da nikome nije odobren kredit za refundaciju postojećeg kredita te kako nitko nije dobio kredit na način da HBOR preuzima rizik za otplatu polovice kredita. Odluka je donesena i zato što tvrtka Facta Vera nije obavijestila Povjerenstvo o kreditu HBOR-a. Povjerenstvo je predmet proslijedilo DORH-u radi podnošenja optužnog prijedloga na Prekršajnom sudu. 

>>Povjerenstvo: Šegon je bio u sukobu interesa

Komentara 19

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:00 07.03.2014.

Vidi se po faci da je to jedan pravi fini kulturni gospodin iz poštene kuće nadasve aristokratskog porijekla , ma di bi on, dajte ljudi nemojte čovjeka napadat na čistu miru............doduše malo podsjeća sa ovim brkovima na one bivše milicajcelicajce samo mu ona šapka sa petokrakom fali na glavi, al otom drugom prilikom....

19
1995josip
16:48 07.03.2014.

svi su nevini , a milijune su natrpali u đepove , sa njime je i šef Linić trebao spakirati kofere , ali u Remetinac !

Avatar KRELETRONIČNI-KRELECIGER
KRELETRONIČNI-KRELECIGER
17:00 07.03.2014.

ma da....tebi je normalno da ti i cijela obitelj , svi sišete proračun. kriminalcu je normalan svaki kriminal

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije