Naslovnica Vijesti Svijet

Lider nacionalističke Slobodarske stranke tuži televiziju ORF jer je objavila da je gej

"Moj klijent nije gej. Kako god, to je posve irelevantno jer je njegova seksualna orijentacija privatna stvar"
20. veljače 2015. u 10:38 2 komentara 507 prikaza
 Heinz-Christian Strache
Foto: DPA/PIXSELL

Lider austrijske nacionalističke Slobodarske stranke (FPÖ) podigao je tužbu protiv austrijske nacionalnoe televizije (ORF) nakon što je u sapunici koju je prikazala, sugerirano da je on gej. Heinz-Christian Strache ujedno traži i da se popularni show Vorstadtweiber (austrijska inačica američkih Desperate Housewives) otkaže.

Za njega uvredljiva scena dogodila se u jednoj od epizoda, u kojoj jedan lik kaže da je Strache gej, no ona je prije emitiranja izbačena. Ipak, ostao je potpisan tekst titlova za nečujuće i slabo čujuće osobe napisan prema prvoj verziji koja je izbačena, piše austrijski Local.

"Moj klijent nije gej. Kako god, to je posve irelevantno jer je njegova seksualna orijentacija privatna stvar", rekao je Stracheov odvjetnik Michael Rami za dnevni list Heute. Strache smatra da su mu prekršena ljudska prava i inzistira da nacionalna televizija ORF plati odštetu.

Prema pisanju tabloida Kurier, odvjetnik Rami zastupa Strachea u tužbi protiv repera Nazara koji je na prošlotjednom koncertu lidera FPÖ-a nazvao "k...... sinom". Strache traži odštetu u iznosu od 35.000 eura.

>> Nepoštedna borba austrijske 'trojke' za prevlast

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
  • Avatar Kokolo123
    Kokolo123:

    Sine nisi ti gej,ti si derpe...

  • tomzag:

    Pa barem napišite "gay" kad već ne smijemo koristiti hrvatsku riječ. Iako je i ta engleska besmislena: "blještav, sjajan". Možda bi mi svi ostali trebali ubaciti svoju riječ, primjerice "posh". -Ti si gay? Ne hvala, ja sam posh za te stvari.