Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Heinz-Christian Strache

Lider nacionalističke Slobodarske stranke tuži televiziju ORF jer je objavila da je gej

 Heinz-Christian Strache
Foto: DPA/PIXSELL
20.02.2015.
u 10:38

"Moj klijent nije gej. Kako god, to je posve irelevantno jer je njegova seksualna orijentacija privatna stvar"

Lider austrijske nacionalističke Slobodarske stranke (FPÖ) podigao je tužbu protiv austrijske nacionalnoe televizije (ORF) nakon što je u sapunici koju je prikazala, sugerirano da je on gej. Heinz-Christian Strache ujedno traži i da se popularni show Vorstadtweiber (austrijska inačica američkih Desperate Housewives) otkaže.

Za njega uvredljiva scena dogodila se u jednoj od epizoda, u kojoj jedan lik kaže da je Strache gej, no ona je prije emitiranja izbačena. Ipak, ostao je potpisan tekst titlova za nečujuće i slabo čujuće osobe napisan prema prvoj verziji koja je izbačena, piše austrijski Local.

"Moj klijent nije gej. Kako god, to je posve irelevantno jer je njegova seksualna orijentacija privatna stvar", rekao je Stracheov odvjetnik Michael Rami za dnevni list Heute. Strache smatra da su mu prekršena ljudska prava i inzistira da nacionalna televizija ORF plati odštetu.

Prema pisanju tabloida Kurier, odvjetnik Rami zastupa Strachea u tužbi protiv repera Nazara koji je na prošlotjednom koncertu lidera FPÖ-a nazvao "k...... sinom". Strache traži odštetu u iznosu od 35.000 eura.

>> Nepoštedna borba austrijske 'trojke' za prevlast

Komentara 2

Avatar Marenggo
Marenggo
13:25 20.02.2015.

Sine nisi ti gej,ti si derpe...

TO
tomzag
09:23 21.02.2015.

Pa barem napišite "gay" kad već ne smijemo koristiti hrvatsku riječ. Iako je i ta engleska besmislena: "blještav, sjajan". Možda bi mi svi ostali trebali ubaciti svoju riječ, primjerice "posh". -Ti si gay? Ne hvala, ja sam posh za te stvari.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije