Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Leko: Maslenica je najavila pobjedu Hrvatske u ratu

U mimohodu na ulicama zadarskog Poluotoka i ove je godine sudjelovala vojska sa 148 ratnih zastava postrojbi koje su sudjelovale u ratu.
21. siječnja 2014. u 11:18 14 komentara 1750 prikaza
Maslenica
Foto: Filip Brala/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

U povodu obilježavanja 21. obljetnice akcije Maslenica položeni su vijenci ispred središnjeg križa na zadarskom groblju za poginule branitelje, a u mimohodu na ulicama zadarskog Poluotoka i ove je godine sudjelovala vojska sa 148 ratnih zastava postrojbi koje su sudjelovale u ratu.

Uz izaslanstva branitelja i udruga vijence su položili i predsjednik Sabora Josip Leko te ministar branitelja Fred Matić.

Akcija Maslenica promijenila je tijek i tok Domovinskog rata i tu su akciju dobili hrvatski branitelji i hrvatski narod. Ona je najavila pobjedu Hrvatske u ratu i potvrdila je da je Hrvatska i tada mislila u demokratskom razvoju. Na tome trebamo graditi vrijednosti koje smo tada zastupali, a to su sloboda, samostalnost, ljudska prava i temeljne slobode – rekao je predsjednik Sabora Josip Leko.

– Prožima me ponos. Ne mogu vjerovati da je prošla 21 godina od akcije. Ovo je bila fantastična operacija u kojoj su sudjelovale sve grane Hrvatske vojske – rekao je ministar branitelja Fred Matić. U prvoj velikoj oslobodilačkoj akciji hrvatske vojske oslobođen je velik dio zadarskog zaleđa i ponovno su spojeni sjever i jug Hrvatske. U akciji oslobađanja i nakon nje poginulo je 127 hrvatskih branitelja, a broj poginulih neprijateljskih vojnika bio je višestruko veći.

>> 72. bojna VP - Elitna postrojba junaka uvijek odanih domovini

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
 • Avatar Drazen Klaric
  Drazen Klaric:

  Hm, da, lijepo je letjelo perje bradatima tih dana. Nažalost, u miru smo popušili ponovo. Ništa nismo uradili kako treba.

 • kritičar_2:

  Slaba mi je utjeha što smo pobijedili u ratu.Dok sam ja ratovao, Leko(partijski činovnik) i njegovi drugovi krčili su put osobnoj karijeri ,da bi danas imali apsolutnu vlast.Da apsurd bude veći, sve čine, da zaštite one koji su htjeli da me ne bude.

 • Deleted user:

  Inače Hrvatski branitelji u domovinskom ratu su porazili marsovce,da nadopunim druga Leku. Dorat!