Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježena 21.obljetnica

Leko: Maslenica je najavila pobjedu Hrvatske u ratu

Maslenica
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/4
21.01.2014.
u 11:18

U mimohodu na ulicama zadarskog Poluotoka i ove je godine sudjelovala vojska sa 148 ratnih zastava postrojbi koje su sudjelovale u ratu.

U povodu obilježavanja 21. obljetnice akcije Maslenica položeni su vijenci ispred središnjeg križa na zadarskom groblju za poginule branitelje, a u mimohodu na ulicama zadarskog Poluotoka i ove je godine sudjelovala vojska sa 148 ratnih zastava postrojbi koje su sudjelovale u ratu.

Uz izaslanstva branitelja i udruga vijence su položili i predsjednik Sabora Josip Leko te ministar branitelja Fred Matić.

Akcija Maslenica promijenila je tijek i tok Domovinskog rata i tu su akciju dobili hrvatski branitelji i hrvatski narod. Ona je najavila pobjedu Hrvatske u ratu i potvrdila je da je Hrvatska i tada mislila u demokratskom razvoju. Na tome trebamo graditi vrijednosti koje smo tada zastupali, a to su sloboda, samostalnost, ljudska prava i temeljne slobode – rekao je predsjednik Sabora Josip Leko.

– Prožima me ponos. Ne mogu vjerovati da je prošla 21 godina od akcije. Ovo je bila fantastična operacija u kojoj su sudjelovale sve grane Hrvatske vojske – rekao je ministar branitelja Fred Matić. U prvoj velikoj oslobodilačkoj akciji hrvatske vojske oslobođen je velik dio zadarskog zaleđa i ponovno su spojeni sjever i jug Hrvatske. U akciji oslobađanja i nakon nje poginulo je 127 hrvatskih branitelja, a broj poginulih neprijateljskih vojnika bio je višestruko veći.

>> 72. bojna VP - Elitna postrojba junaka uvijek odanih domovini

Komentara 14

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:40 21.01.2014.

Hm, da, lijepo je letjelo perje bradatima tih dana. Nažalost, u miru smo popušili ponovo. Ništa nismo uradili kako treba.

K2
kritičar_2
12:18 21.01.2014.

Slaba mi je utjeha što smo pobijedili u ratu.Dok sam ja ratovao, Leko(partijski činovnik) i njegovi drugovi krčili su put osobnoj karijeri ,da bi danas imali apsolutnu vlast.Da apsurd bude veći, sve čine, da zaštite one koji su htjeli da me ne bude.

DU
Deleted user
11:31 21.01.2014.

Inače Hrvatski branitelji u domovinskom ratu su porazili marsovce,da nadopunim druga Leku. Dorat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije