Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIGNUTA OPTUŽNICA

Lažirali papire za osposobljavanje 14 radnika za zaštitu na radu

Ilustracija
Sanjin Strukic/PIXSELL
11.06.2021.
u 15:53

52-godišnjak je izradio neistinite zapisnike o provjeri osposobljenosti radnika za rad na siguran način za četrnaest radnika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu protiv četvorice hrvatskih državljana i tvrtke zbog produljenog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenja službene ili poslovne isprave i drugih kaznenih djela. Radi se o lažiranju ispita zaštite na radu.

Od travnja do rujna 2019. godine, 52-godišnjak je kao direktor okrivljenog trgovačkog društva iz Varaždina ovlaštenog za osposobljavanje radnika za zaštitu na radu, uz pomoć dvojice zaposlenika, izradio neistinite zapisnike o provjeri osposobljenosti radnika za rad na siguran način za četrnaest radnika jedne tvrtke iz okolice Ivanca.

Ni jedan od tih radnika nije bio osposobljen za rad na siguran način za poslove na koje su raspoređeni, niti je okrivljena tvrtka provela provjere osposobljenosti. Direktor je unatoč tome platio okrivljenoj tvrtki izdane račune.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije