Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
angažirat će revizorsku tvrtku

Bosilj: Grad je za Arenu plaćao manje od dogovorenog, dug gotovo 13 milijuna kuna

Varaždin: Nova gradska vlast izvjestila javnost o stanju blagajne
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
10.06.2021.
u 13:06

Nova vlast vjeruje da će uspjeti smanjiti zakupninu za Arenu

Na računu Grada Varaždina je 25 milijuna kuna, a obveze iznose oko 23 milijuna kuna, rekao je novi varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj (SDP).

Kreditno zaduženje Grada koje kroz idućih deset godina iznosi 139 milijuna kuna, a podaci o tome objavit će se na gradskoj internetskoj stranici. Najveći problem je ugovor s Arenom Varaždin, odnosno tvrtkom koja njome upravlja, zbog čega će, najavio je Bosilj, angažirati vanjsku revizorsku tvrtku.

Grad Varaždin, tvrdi zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, nije izvršavao svoje obveze, već su od travnja prošle godine do sada plaćene dvije normalne rate. Država je plaćala 50 posto i izvršavala svoje obveze, a Grad je račun, koji je dolazio na 3,2 milijuna kuna, plaćao samo dva milijuna kuna, bez dogovora s partnerom, pozivajući se na epidemiju. Nastao je tako dug od gotovo 13 milijuna kuna.

Nova vlast vjeruje da će uspjeti smanjiti zakupninu za Arenu. Istaknuo je da Grad još uvijek nije prezadužen i još se uvijek može kreditno zaduživati za neke kapitalne projekte.

Komentara 1

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:50 10.06.2021.

Zbog pandemije Covida ta dvorana bila je zatvorena i sasvim izvan pogona. Što je čudno u tome da je grad u to vrijeme plaćao manje? Trebaju li u izvanrednim okolnostima svi subjekti preuzeti dio tereta na sebe, pa tako i JP partner?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije