Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strogi kriteriji

Kutinjanin osvojio zlato na svjetskoj olimpijadi u geografiji

glibo (1)
Foto: Rudolf Krznarić/VLM
1/3
08.08.2013.
u 15:45

Uz kutinskog talenta Mislava Glibu, učenika Srednje škole Tina Ujevića, zlatna je bila i Petra Pajtak iz Varaždina, a srebrni Vedran Mihal iz Slavonskog Broda i Katarina Pavlek iz Zagreba.

Na 10. svjetskoj geografskoj olimpijadi Kutinjanin Mislav Glibo osvojio je zlatnu medalju, nastavivši tako niz svojih uspjeha. Olimpijada se održavala od 30. srpnja do 5. kolovoza u japanskom Kyotu, a hrvatska je reprezentacija osvojila ukupno dva zlata i dva srebra te su ekipno bili drugi u konkurenciji 32 države.

Uz kutinskog talenta Mislava Glibu, učenika Srednje škole Tina Ujevića, zlatna je bila i Petra Pajtak iz Varaždina, a srebrni Vedran Mihal iz Slavonskog Broda i Katarina Pavlek iz Zagreba.

– Iako smo očekivali izuzetno vrijedne rezultate iz Japana moram priznati da su iznenadili sve nas u Hrvatskom geografskom društvu, rekla je predsjednica Državnog povjerenstva za natjecanje iz geografije Ružica Vuk. Kriteriji za odlazak na Olimpijadu su bili vrlo strogi - svaki kandidat morao je biti u posljednje četiri godine državni prvak najmanje dva puta.

– Posebno je impresivan rezultat Mislava Glibe iz Kutine koji je u posljednje tri godine bio državni prvak, kazala je Vuk. Olimpijci su se pripremali za natjecanje u Kyotu gotovo cijeli lipanj pod vodstvom docentice Dubravke Spevec i dr. sc. Ivan Čanjevac s Geografskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu, koji su učenike i pratili na Olimpijadi. Mislavu Glibi čestitao je na osvajanju zlatnog odličja u Kyotu i kutinski gradonačelnik Andrija Rudić.

– S ovim uspjehom Grad Kutina je dobio svoje mjesto u Hrvatskoj i svijetu. Čestitam na trudu tebi, tvojoj obitelji i profesorima u Srednjoj školi Tin Ujević Kutina, istakao je u čestitci Andrija Rudić.

>> Mato Manović ide na europsku olimpijadu u Mađarsku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije