Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Kupnja je za javnu pohvalu, a ne za jalna predbacivanja

'14.01.2011. Zivtov trg, Zabok - Zgrada gradske uprave. Photo: Matija Topolovec/PIXSELL'
'Matija Topolovec/PIXSELL'
19.01.2011.
u 16:30

Krešimir Škof je predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije

"Ne želeći ulaziti u prepirku, prepisku ili bilo koji drugi način komunikacije s autorima članka, kao ni tražiti smisao navoda i napada na županijske čelnike, smatram da javnost mora znati istinu, a osobito o onim navodima koji na 'vrlo bombastičan' način daju posve krivu informaciju", počinje tekst ispravka netočnih navoda koje nam je poslao predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Krešimir Škof.

Za rečenice iz teksta "A odgovor na pitanje odakle Zavodu toliki novac jest: akumulacijom je skupljen tijekom niz godina. To mogu povjerovati samo oni koji nikad nisu vidjeli izvješća o poslovanju Zavoda..." kaže da su netočne i da je Zavod za javno zdravstvo javna ustanova pa su svi podaci povezani uz poslovanje javni i dostupni institucijama pa i novinarima. Novac se, kaže, godinama akumulirao i štedio upravo radi rješavanja poslovnog prostora u radnoj jedinici Zabok, gdje uvjeti rada, npr. mikrobiološkog laboratorija, ne zadovoljavaju uvjete potrebne za dobivanje akreditacije, a samim time i opstojnost rada.

– Na dan 30. rujna 2010. godine Zavod je na žiroračunu imao 4,9 milijuna kuna. Nepodmirenih obveza imao je 853 tisuće kuna, a to su tekuće obveze koje nisu dospjele i podmirene su u valuti plaćanja. Istodobno je iznos potraživanja koji je dospio iznosio 3,3 milijuna kuna te se traži agresivnija naplata od svih dužnika bez obzira na to o kome je riječ. Višak prihoda nad rashodima ostvaren je u iznosu od 1,5 milijuna kuna te je s prenesenim viškom iz prijašnjih godina iznosio više od 4 milijuna kuna – kaže se u ispravku. Predsjednik Upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo Krešimir Škof dodaje da bi kupnja poslovnog prostora u današnjim prilikama trebala biti za javnu pohvalu, a ne za jalna i neargumentirana predbacivanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije