Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Više od 50.000'

Kujundžić u pet do 12 predao potpise za kandidaturu

Milan Kujundžić
Patrik Macek/PIXSELL
05.12.2014.
u 13:30

- Nitko ne smije ostati doma i ne glasovati - poručio je Kujundžić.

Predsjednički kandidat Saveza za Hrvatsku Milan Kujundžić u pet do 12 predao je danas Državnom izbornom povjerenstvu kandidaturu s potpisima. Ne zna koliko je točno potpisa prikupio, a do sada ih je, kaže, prebrojano oko 50 tisuća. - Pet do 12 je simbolika, ponor na kojem je hrvatska država, ukradena budućnost hrvatskoj djeci, da hrvatski narod treba odlučiti želi li iste koji su to napravili, želi li nove, želi li novu Hrvatsku i želi li svijetlu i perspektivnu budućnosti – objasnio je Kujundžić zašto je potpise predao pet minuta do 12 sati.

Uputio je i poruku hrvatskom narodu. - Nitko ne smije ostati doma i ne glasovati. Neka bira po savjesti i ako misle da je ovo što imamo sada dobro, neka glasuju za postojeće. Ako misle da ovo treba mijenjati, neka glasuju za one koji imaju slobodu, vjerodostojnost, odlučnost napraviti sve ono što obećaju, a ne jedno kazati, a drugo raditi – tvrdi Kujundžić koji smatra da mu ni Ivo Josipović ni Kolinda Grabar Kitarović nisu suparnici.

"To je uvođenje policijske države"

- Nema u Hrvatskoj desnice i ljevice, to su lažni stjegovi koji koriste kaste za osobne interese – samouvjereno će Kujundžić. U istom tonu poručuje i da sigurno ide u drugi krug. - Neovisno o tome tko će mi tada biti suparnik, ja ću ga pobijediti – naglašava Kujundžić. Osvrnuo se i na prozivke na račun aktualnog predsjednika Josipovića kojeg neki kandidati optužuju da u kampanji koristi resurse Ureda predsjednika RH. - To svi znaju da je četiri i pol godine spavao i sad se probudio kad mu trebaju glasovi i novi mandat. I uistinu, kad se usporedi što je radio u listopadu, rujnu, kolovozu prošle ili pretprošle ili ne znam 2010., vidjet će se da je sve što radi zapravo samo u svrhu kampanje jer do sada nije radio ništa – kritizira Kujundžić.

Komentirao je i uhićenja mladih ljudi koji su u Splitu lijepili plakate protiv Josipovića, koja su jučer u Saboru osudili i oporbeni saborski zastupnici. - To je uvođenje policijske države, sramota, nedemokratsko vladanje koje ide na dušu Ivi Josipoviću. Da sam ja predsjednik i da je to napravila policija istog trena bi sazvao tiskovnu i rekao da se ne vladaju u skladu sa zakonom. Dakle sramota – ocijenio je Milan Kujundžić koji je u DIP stigao u pratnji stranačkih kolega i čelnika ostalih stranaka iz koalicije Saveza za Hrvatsku, predsjednikom HSP-a Danijelom Srbom, predsjednikom HDSSB-a Draganom Vulinom, Brankom Borkovićem iz Autohtone - Hrvatske seljačke stranke, te Markom Lukićem iz Zavjeta za Hrvatsku.

>>Kujundžić na chatu Barometra objavio rezultate ankete po kojoj je ispred Grabar Kitarović

>>'Ovaj predsjednik i Vlada klize prema policijskoj državi'

Komentara 41

FL
flok
15:00 05.12.2014.

daj zahira, čovjek jest sposoban, iznimne karijere, ništa preko politike da mu je poklanjala na pladnju, sušta suprotnost partijskom aparatčiku josipoviću koji je ovo što je sada postigao preko partije

Avatar tigarbbb
tigarbbb
15:57 05.12.2014.

Naravno svi trebaju izaći na izbore,nikakva policijska država to nije,nego glasaj i izaberi po svom nahođenju,pa se onda buni i prigovaraj preko foruma,lako sjedit i tipkat po tastaturi i pametovat

FL
flok
14:35 05.12.2014.

stevo, ti bi josipovića, ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije