Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kujundžić: 'Inspekcije rade samostalno, podaci su dostupni'

Osvrnuo se i na rezultate inspekcije iz 2015. godine, čiji su podaci navodno sakriveni, ustvrdivši kako su javnosti podaci dostupni, te da svatko tko hoće do njih može doći
17. listopada 2018. u 13:30 1 komentara 51 prikaza
Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar zdravstva Milan Kujundžić najavio je u srijedu da će izvješće o obavljenom zdravstveno-inspekcijskom nadzoru u hrvatskim bolnicama biti javno u sljedećih 20 dana, te je ustvrdio kako izvješće o nadzoru iz 2015. godine nije bilo zatajeno, već je dostupno svima.

Andora strogi zakoni U ovoj europskoj državi pobačaj je zabranjen čak i slučaju silovanja ili ugroženog života

Ministarstvo je poslalo inspekciju u bolnice nakon skandala koji je izbio zbog istupa Mostove saborske zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić, koja je ustvrdila da joj nisu dali anesteziju kod zahvata kao što je kiretaža, zbog čega je trpjela strašne bolove. Potom se javilo mnoštvo žena sa sličnim traumatičnim iskustvima iz raznih hrvatskih bolnica.

"Inspekcije rade samostalno, krenule su, a izvješće iz bolnica bit će dostupno u narednih dvadeset dana", izjavio je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade.

Milan Kujundžić Ministar zdravstva Kujundžić: Nekada liječnici biraju bolje malo boli, a siguran život

Osvrnuo se i na rezultate inspekcije iz 2015. godine, čiji su podaci navodno sakriveni, ustvrdivši kako su javnosti podaci dostupni, te da svatko tko hoće do njih može doći.

"Podaci nikada nisu skrivani. Može ih svatko zatražiti i vidjeti", kazao je ministar zdravstva.

Križine, KBC Split Iskustvo iz Splita 14 godina nakon poroda i dalje pamti svaki detalj: Žalosti me što se ništa nije promijenilo

Komentirao je i navode o prebacivanju koronarnih bolesnika sa zapadnog dijela grada, KBC- a Sv. duh i Vinogradske, u KBC- Zagreb, kazavši da je u nekim situacijama to nužno zbog zdravlja pacijenata.

"Za konkretni slučaj ne znam, no ponekad se dogodi da se aparati za koronarografiju pokvare u bilo kojoj kući. Dok traje servis, druge kuće pomažu jer pacijenti ne smiju biti ugroženi", rekao je Kujundžić.

>> Pogledajte šokantnu izjavu Mostove zastupnice

[video: 27222 / Zastupnica u Saboru šokirala osobnim priznanjem o iskustvu u hrvatskoj bolnici]
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas