Naslovnica Vijesti Hrvatska

Krstičević na sjednici Vlade: Vraćamo Hrvatsku vojsku u Pulu

U vojarni Pula predviđen je razmještaj manje postrojbe Zapovjedništva za potporu, Pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske te pripadnika budućeg novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave
13. rujna 2018. u 16:52 26 komentara 1480 prikaza
Damir Krstičević
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Na sjednici Vlade održanoj danas u Puli potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević najavio je novi strateški projekt Ministarstva obrane: povratak postrojbi Hrvatske vojske u Pulu u sinergiji s lokalnom zajednicom.

Mirko Norac HNS-u smeta pozdrav Norcu Vladin pozdrav ratnom zločincu

Naime, Vlada je donijela zaključak o iskazivanju namjere da Republika Hrvatska daruje općini Ližnjan dio nekretnina i zemljišta kojima je do sada raspolagalo Ministarstvo obrane RH, a koje čine dio vojnog letjelišta Pula. Preostali dio vojnog letjelišta u Puli, koristit će Oružane snage RH.

Potporu projektu MORH-a dali su predstavnici lokalne zajednice, župan Istarske županije Valter Flego, gradonačelnik grada Pule Boris Miletić te načelnici općine Medulin Goran Buić te općine Ližnjan Marko Ravnić.

Damir Krstičević CSCM kongres Krstičević: Vlada RH se sustavno bavi domovinskom sigurnosti

– Ističem da je ovaj prijedlog pripremljen u sinergiji i u partnerstvu s lokalnom zajednicom i uvjeren sam da ćemo zajedničkim radom na zadovoljstvo svih nas ovaj projekt učiniti uspješnim, na dobrobit ovoga kraja i Republike Hrvatske – naglasio je ministar Krstičević na sjednici Vlade.

U vojarni Pula predviđen je razmještaj manje postrojbe Zapovjedništva za potporu, Pričuvne pješačke pukovnije Hrvatske kopnene vojske te pripadnika budućeg novog Središta za besposadne zrakoplovne sustave.

Renata Rašović Gotovina i Markač, a ne Mirko Norac, nosili su svoj križ

Planirano je da se na prostoru vojarne Pula tijekom slijedeće dvije godine razmjesti  oko 150 pripadnika HV-a, a povratak će se provoditi postupno, po fazama, u skladu s realnim mogućnostima te stvaranjem potrebnih preduvjeta za život i operativni rad. Velik dio radova na obnovi vojarne i uređenju okoliša izvodit će vojnici.

>> Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

[video: 26272 / Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:]
VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    Hrvatska vojska na hrvatskoj grudi, nema tu nista sporno. Jos od Austro-Ugarske je Pula oduvijek bila centar za mornaricu

  • rightside:

    ma moram primjetit veliku promjenu,naime ne tako dugo u proslost,drug miletic se kleo svim i svacim da dok je on ziv, vojska nece bit u puli,,e sad zamislite vi,on naravno dao potporu tom projektu,,naravno da sam za to da hrvatska ... prikaži još! vojska bude svugdje u hrvatskoj,no ova nagla promjena misljenja govori samo jedno,,da je pristao na to da se "nesto drugo" nebi potezalo ili iznosilo u javnost,,

  • Long:

    Treba vojarnu napravit u Benkovcu.