Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmetnuo se

Krivi rođaka: Svećenik Šime Nimac oteo je i moje zemljište

šimunac,nimac,zemljište (1)
Grgur Žućko/PIXSELL
14.10.2012.
u 23:07

Nimac se gruntovno upisao na moju zemlju u selu Lišane Ostrovičke i tamo zasadio maslinik, tvrdi Marijan Šimunac

Fra Šimi Nimcu (34), svećeniku koji je bez znanja nadređenih uzeo milijun eura od prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi pokraj Makarske, odmetnuo se od crkvenog reda i pobjegao s intimnom družicom, čini se to nije jedina prijevara sa zemljištem. Redakciji Večernjeg lista javio se njegov daleki rođak Marijan Šimunac koji tvrdi da je Nimac oteo i njegovo zemljište te ga gruntovno upisao kao svoje vlasništvo.

– Kada sam prije godinu i pol otišao u Lišane Ostrovičke u Zadarskoj županiji, rodno selo Šime Nimca i moje, da vidim u kakvom je stanju moja zemlja, imao sam što i vidjeti. Na mjestu gdje je nekad bio kamenjar stajao je omeđen maslinik na tri hektara zemlje. Pokojni brat, sestra i ja tamo imamo zemlju, a naš je većinski dio od tri tisuće kvadrata, na koliko se upisao Nimac. U gruntovnici su rekli da je nalog došao od suda – rekao je Šimunac te dodao da je u to vrijeme svećenikov brat bio predsjednik općine. Maslinik se nalazi 15 km od Benkovca, kilometar od magistralne ceste Benkovac – Skradin, a Nimac ga je gradio oko tri godine.

– Morao je dovesti cisterne vode i novu zemlju pogodnu za masline, a radnike je, kako kažu u selu, plaćao sto eura po danu. Moja procjena je da je uložio oko milijun i pol kuna, a to je sve morala platiti Crkva – rekao je Šimunac. Požalio se splitskoj nadbiskupiji i policiji, no svi su mu rekli isto – da pravdu istjera tužbom. – Ne želim tužiti. Ako se sudiš s onim tko ima novac, ne gine ti propast. Rekao sam policiji da ću sve drveće počupati, ali nisu marili – rekao je Šimunac te zaključio da ionako ne zna kako bi ga tužio kad se Nimcu gubi svaki trag.

Komentara 35

DO
doktorica
18:42 15.10.2012.

ugledao se na naše političare i tajkune kojima nije bilo teško uzimati ali su zato na Božić bili u prvim redovima....

CA
cavecanem
18:54 15.10.2012.

i moje zemljište je prodao, 120000 eura od milijuna koji je kod njega je moje

OB
-obrisani-
17:44 15.10.2012.

Prozvani fra Nimac sa svojom družicom sigurno će dobro utrošiti lako zarađeni milion eura. Zar nije imao u koga se ugledati. Ne postoji don, fra da nije malo više zahvatio u crkvenu kasu. Crkva je uvijek imala i nije oskudjevala u ničem, ali zahvaljujući braći Sanader naprosto su se obogatili, te sebi priuštili sve ono što njihovi siromašni odbačeni pastiri nikada nisu mogli. Oni se voze zrakoplovima, đipovima i sebi su sve priuštili kao bogataši. Njihova odmorno-njegovana lica to odaju. Sjećam se Bozanića prije i gledamo ga sada, uočava se dobra opatička ruka, koja budno pazi i njeguje sve crkvene velikane. Ovaj se samo ugledao u svih koji su mu na bilo koji način bili dostupni. Ne bi me čudilo da mi podmirimo milijončić eura a da ne budemo znali. Mrsiću to možda padne na pamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije