Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krvava zabava

Kraj borbi s bikovima: Danas zadnja korida u Kataloniji

\'korida01_nnn_bih_280710\'
25.09.2011.
u 11:21

Zabranu je lani izglasao katalonski parlament nakon što je peticiju potpisalo 180 tisuća Katalonaca.

Danas se održava posljednja korida u Kataloniji, nakon što je katalonski parlament lani izglasovao zabranu na temelju peticije koju je potpisalo 180 tisuća Katalonaca.

Kako piše HRT, zabrana stupa na snagu 1. siječnja, pa će oko 20 tisuća ljudi danas napuniti arenu Monumental u Barceloni kako bi gledali posljednju izvedbu španjolskih matadora. Ulaznice su "isparile" rekordnom brzinom, a na crnom tržištu cijena im je pet puta veća.

Zaštita prava životinja nije jedini razlog za zabranu koride - važna je bila i želja katalonskih nacionalista da pokažu kako su drugačiji od ostatka Španjolske, gdje je korida zabranjena još jedino na Kanarskom otočju. Zabrana je, naravno, naišla i na veliki otpor kod tradicionalnijeg dijela stanovništva, koji smatra da su borbe s bikovima dio kulturno-povijesnog naslijeđa te se kao takve moraju očuvati.

Komentara 20

Avatar commentator
commentator
11:41 25.09.2011.

Jadni toreadori, a njihova \"prava?\"

JA
jalnus
11:44 25.09.2011.

Zaštita prava životinja nije jedini razlog za zabranu koride - važna je bila i želja katalonskih nacionalista da pokažu kako su drugačiji od ostatka Španjolske Odlicna recenica... Ole!!

MM
marija malika
12:44 25.09.2011.

pozdravljam ovu odluku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije