Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijerka u emisiji "Kako vlada Vlada" Hrvatskog radija

Kosor: Zbog afera u HAC-u neće biti smjena u Vladi

kosor
Arhiva VL
Autori: nsš, čr
16.11.2009.
u 17:15

Vezano za afere u Hrvatskim autocestama premijerka je istaknula kako je “nekih odluka bilo i nekih odluka će biti”. O tome svakodnevno razgovara s resornim ministrom Božidarom Kalmetom. Zbog tih afera, međutim, neće biti kadrovskih promjena u Vladi.

Premijerka Jadranka Kosor svim je ministrima uputila dopis u kojem traži da se dodatno preispitaju i dodatno umanje stavke za intelektualne usluge, koje su u ovoj godini “odnijele” oko 1,5 milijardi proračunskih kuna.

Isto upozorenje premijerka Kosor uputila je vezano za trošak reprezentacije, a ministre je upozorila i da neće tolerirati probijanje postavljenih limita.

Novom ministru gospodarstva Đuri Popijaču te članovima Savjeta za gospodarstvo Škegro-Lovrinčević-Švaljek prvi će zadatak biti obuzdavanje rasta nezaposlenosti.

Što se tiče prodaje škverova, istaknula je kako treba napraviti plan “B” i plan “C” ako ne uspije drugi krug privatizacije. Brodogradnja je, zaključila je Kosor, postala teret od 12 milijardi kuna koji se više ne može nositi.

Kada je riječ o korupciji, premijerka je ponovila kako onaj tko je radio nezakonito mora biti kažnjen, bez obzira na sve dotadašnje zasluge, no kako Vlada ne može smjenjivati ljude na temelju novinskih napisa već samo kada ima konkretnih indicija.

Vezano za afere u Hrvatskim autocestama istaknula je kako je “nekih odluka bilo i nekih odluka će biti”. O tome svakodnevno razgovara s resornim ministrom Božidarom Kalmetom. Zbog tih afera, međutim, neće biti kadrovskih promjena u Vladi.

Štednja svake lipe
- Ključni potez sadašnje Vlade je donošenje novog proračuna koji je u 87-postotnom iznosu zadat izdvajanjima za mirovine i druge potrebe. Stoga pažljivo planiramo preostale stavke i pokušavamo štedjeti svaku lipu, ali ne na mirovinama - kazala je na večerašnjoj proslavi dvadesete obljetnice osnutka HDZ-a bjelovarsko-bilogorske županije premijerka Jadranka Kosor.

Dodala je kako je budući ministar gospodarstva Đuro Popijač danas predao okvirni program gospodarskih mjera koji uz ostalo sadrži i neke nove elemente vezane uz brodogradnju i potpore poduzetnicima što je ocijenila dobrom podlogom za buduću suradnju.

Komentara 25

WE
webber17
17:57 16.11.2009.

Još jedan dokaz da Jadranka Kosor radi odličan posao i da će hrvatsku voditi čvrstom rukom...

CH
chicony
18:37 16.11.2009.

Da li se potrebe za \"intelektualnim uslugama\" u Vladi RH odnose i na područje rada i djelovanja člana Vlade Pankretića? Odgovor: Ne znam,češalj mu je u malom džepu!

BI
bilibrig
17:53 16.11.2009.

kosorica nosi sve pred sobom. svaka joj čast na ovim potezima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije