Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosor u Rijeci

Kosor: Suprotni tabor nazdravlja, ali iznenadit će ih glasovi građana

Kosor u Rijeci (1)
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/5
23.11.2011.
u 18:00

Prije početka skupa riječki prosvjednik Marin Miočić Stošić prošao je Jadranskim trgom s transparentnom protiv HDZ-a, a govor predsjednice HDZ-a povicima je pokušao omesti prosvjednik Ivan Pernar

– Sigurna sam da i simpatizera HDZ-a i onih koji će za HDZ glasovati u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji ima više nego to mnogi očekuju. Pokazat ćemo 4. prosinca da nas ima, da ima nas koji živimo za Hrvatsku u skladu s političkom doktrinom dr. Franje Tuđmana "Sve za Hrvatsku - Hrvatsku ni za što" – kazala je danas poslijepodne u Rijeci predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na skupu na kojemu su predstavljeni kandidati stranke u 8. izbornoj jedinici. Prije dolaska u Rijeku J. Kosor i kandidati bili su u Crikvenici, na Krku i u Kostreni, a za večeras je zakazan skup u Pazinu.

Na skupu na Jadranskom trgu okupilo se dvjestotinjak Riječana, a prije dolaska J. Kosor i kandidata s transparentom na kojem je pisalo "Zar itko normalan nakon svega ima obraza glasati za HDZ" prošao je poznati riječki prosvjednik Marin Miočić Stošić kojega su okupljeni izgurali s trga. I poslije, dok se predsjednica stranke obraćala okupljenima, iz pozadine su se čuli nerazumljivi povici koje je izvikivao Ivan Pernar, svojedobno vođa Facebook-prosvjeda u Zagrebu, no i njega su okupljeni izgurali s trga.

Nazvavši HDZ pobjedničkom strankom, J. Kosor poručila je "suprotnom taboru koji već dijeli fotelje i pije šampanjac" da izbori završavaju 4. prosinca kad se zatvore birališta te da će se tada "jako iznenaditi" jer će građani Hrvatske pokazati da podržavaju HDZ, stranku koja je stvarala Hrvatsku i očuvala nacionalne interese.

– O demokraciji i uređenju Hrvatske danas govore oni koji su kad se donosila odluka o slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj izašli iz Sabora da ne bi glasali za nju, oni žele vlast – kazala je J. Kosor poručujući da je HDZ stranka velikih i povijesnih postignuća koja je uvijek preuzimala odgovornost za Hrvatsku.

U svom je obraćanju Riječanima predsjednica HDZ-a podsjetila na velika ulaganja Vlade u projekte u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji te na brojne napade i uvrede koji su iz Rijeke, iz redova SDP-a, upućivani njoj osobno i stranci. Podsjetila je i na zasluge HDZ-a u završetku pregovara s EU, i borbu protiv korupcije koja se mora nastaviti i doći pred svačija vrata.

– Mora se doznati istina i o slučaju riječkih Tržnica i aferi Daimler, ne smije se dopustiti da našu istinsku borbu protiv korupcije zbog koje plaćamo najveću cijenu zamijeni selektivna hajka, što bi se moglo dogoditi ako našim suparnicima dopustimo da svoje namjere realiziraju nakon izbora – kazala je J. Kosor pozivajući Riječane da na izborima daju glas HDZ-u , stranci koja će, unatoč pritiscima i objedama, pobijediti da bi služila svome narodu.

Komentara 47

OB
-obrisani-
19:30 23.11.2011.

Gđo Kosor ajde prestanite se baviti s njima, već ste i hadezeovcima dosadili s tim ispraznim izjavama

KO
konoplja
00:25 24.11.2011.

Bilo je 150 HDZ-ovaca koji su doputovali iz Zagreba,20 novinara, 35 klinaca, 8 radnika koji su montirali binu, 2 radnika za rasvijetu. Gdje ti tu vidiš građane?!?!?!

PR
Protivcenzure
20:13 23.11.2011.

nitko ne nazdravlja nama se bljuje od ovakvih izjava!! OPET glumi ugroženu žrtvu...zna li ona ikako drukčije voditi kampanju osim prljavo kao sa paštetom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije