Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kosor kod Purde: Ne mislim svaki dan odgovarati na ista pitanja

Premijerka nije bila raspoložena za odgovore na pitanja vezana uz brijunske transkripte.
29. travnja 2011. u 15:52 24 komentara 3 prikaza
kosor i purda (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

U sklopu svojeg posjeta Vukovaru, gdje je otvorila Dunavsku konferenciju, premijerka Jadranka Kosor posjetila je i obiteljski dom vukovarskog branitelja Tihomira Purde koji je početkom godine, nakon srbijanskih optužbi za ratni zločin, uhićen na graničnom prijelazu Orašje (BiH) i nakon toga dva mjeseca proveo u zeničkom zatvoru. Purda, koji je premijerku dočekao pred zgradom u kojoj živi, rekao je da mu je Kosor obećala doći za njegova posjeta Zagrebu i da je sada to svoje obećanje i ispunila.

 – Očekujem da nas premijerka posjeti uskoro ponovno, kada supruga Slobodanka rodi. Obećala je, a ona uvijek ispuni svoja obećanja, da će biti kuma Ivani kada se rodi – rekao je Purda dodajući da će tužiti Srbiju zbog uhićenja i pritvora u BiH.

– Moj odvjetnik trenutačno radi na tome. Još rješavamo papirologiju, ali donijeli smo odluku da idemo na tužbu, rekao je Purda.

Nakon posjeta Purdi premijerka Kosor, koja se upoznala sa suprugom i djecom, nije bila raspoložena da odgovori na pitanja novinara vezana uz istragu o brijunskim transkriptima.

– Ne mislim svakog dana odgovarati na ista pitanja. Jasno sam rekla da ću tražiti izvješće o radu Vladina Ureda za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom, a istragu, naravno, Vlada ne može pokretati. I to su činjenice, mislim da bi svaka rasprava o tome trebala prestati, imamo mnogo važnog posla i oko završetka pregovora i oko jačanja gospodarstva, prema tome molim da uvažite te činjenice. A izvješće o radu ureda ćemo dobiti, preliminarne naznake već smo dobili – rekla je Kosor. 

Plazma keksi
BAŠ KAO NEKADA
Stvari koje se godinama nisu promijenile, a svejedno ih obožavamo
  • dalibor.hren:

    Posjetila je Purdu i rekla da Vlada nije kriva za njegovo uhićenje. Purda joj vjeruje!? Jaca nema pojma o transkriptima!? Bit će kuma Purdinom djetetu - koliko će potrošiti iz vlastitog džepa?

  • Felicijen:

    Još će netko neobaviješten pomisliti da je premijerki stalo do Purde i ostalih a oni zločesti će odmah shvatiti da su izbori sve bliže....

  • imra:

    čuj staruha. da si u ameriki ili engleskoj ( normalne uljuđene države ) odgovarala bi ti i po 3 puta na dan ako tako hoće oni koji te plaćaju iz svojih poreza....