Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U posjetu

Kosor kod Purde: Ne mislim svaki dan odgovarati na ista pitanja

kosor i purda (1)
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/5
29.04.2011.
u 15:52

Premijerka nije bila raspoložena za odgovore na pitanja vezana uz brijunske transkripte.

U sklopu svojeg posjeta Vukovaru, gdje je otvorila Dunavsku konferenciju, premijerka Jadranka Kosor posjetila je i obiteljski dom vukovarskog branitelja Tihomira Purde koji je početkom godine, nakon srbijanskih optužbi za ratni zločin, uhićen na graničnom prijelazu Orašje (BiH) i nakon toga dva mjeseca proveo u zeničkom zatvoru. Purda, koji je premijerku dočekao pred zgradom u kojoj živi, rekao je da mu je Kosor obećala doći za njegova posjeta Zagrebu i da je sada to svoje obećanje i ispunila.

 – Očekujem da nas premijerka posjeti uskoro ponovno, kada supruga Slobodanka rodi. Obećala je, a ona uvijek ispuni svoja obećanja, da će biti kuma Ivani kada se rodi – rekao je Purda dodajući da će tužiti Srbiju zbog uhićenja i pritvora u BiH.

– Moj odvjetnik trenutačno radi na tome. Još rješavamo papirologiju, ali donijeli smo odluku da idemo na tužbu, rekao je Purda.

Nakon posjeta Purdi premijerka Kosor, koja se upoznala sa suprugom i djecom, nije bila raspoložena da odgovori na pitanja novinara vezana uz istragu o brijunskim transkriptima.

– Ne mislim svakog dana odgovarati na ista pitanja. Jasno sam rekla da ću tražiti izvješće o radu Vladina Ureda za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom, a istragu, naravno, Vlada ne može pokretati. I to su činjenice, mislim da bi svaka rasprava o tome trebala prestati, imamo mnogo važnog posla i oko završetka pregovora i oko jačanja gospodarstva, prema tome molim da uvažite te činjenice. A izvješće o radu ureda ćemo dobiti, preliminarne naznake već smo dobili – rekla je Kosor. 

Ključne riječi

Komentara 24

DH
dalibor.hren
16:22 29.04.2011.

Posjetila je Purdu i rekla da Vlada nije kriva za njegovo uhićenje. Purda joj vjeruje!? Jaca nema pojma o transkriptima!? Bit će kuma Purdinom djetetu - koliko će potrošiti iz vlastitog džepa?

FE
Felicijen
16:34 29.04.2011.

Još će netko neobaviješten pomisliti da je premijerki stalo do Purde i ostalih a oni zločesti će odmah shvatiti da su izbori sve bliže....

IM
imra
19:08 29.04.2011.

čuj staruha. da si u ameriki ili engleskoj ( normalne uljuđene države ) odgovarala bi ti i po 3 puta na dan ako tako hoće oni koji te plaćaju iz svojih poreza....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije