Naslovnica Vijesti Hrvatska

Konzervativna stranka osuđuje postupanje srbijanske policije prema Kajkiću i Gregurić

Odvjetnik Branko Šerić rekao je da su 'Kajkića na Bajakovu oko 18,35 sati zaustavili neuniformirani djelatnici MUP-a Srbije', lišili slobode njega i Gregurić te ih odveli u graničnu policiju na Bajakovo
09. studenoga 2018. u 15:46 8 komentara 1142 prikaza
Nikola Kajkić
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatska konzervativna stranka u petak je priopćenjem osudila ponašanje pripadnika Ministarstava unutarnjih poslova Republike Srbije koji su, kako ističu, u četvrtak "na sramotan i neljudski način postupali prema predsjedniku Nacionalnog sindikata policije MUP-a Nikoli Kajkiću i predsjednici Udruge zagrebačkih branitelja Vukovara Zorici Gregurić".

Nikola Kajkić Na Bajakovu Bivši MUP-ov istražitelj za Ovčaru uhićen pri povratku iz Beograda?

"Kajkić i Zorica Gregurić su privedeni po povratku iz Beograda i susreta s Florence Hartmann, bivšom glasnogovornicom glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte te su podloženi više satnom ispitivanju nakon čega su pušteni.

Ne možemo se oteti dojmu da je jedini razlog ovakve represije Ministarstava unutarnjih poslova Republike Srbije nad Nikolom Kajkićem, upravo njegovo nastojanje u rješavanju slučaja 'Ovčara', te privođenju ratnih zločinaca pred lice pravde", stoji u priopćenju.

Tražeći očitovanje hrvatskog ministarstva vanjskih poslova Konzervativci u priopćenju zahtijevaju i da se "razjasni kojim povodom su uopće zaustavljeni i privedeni i kako je moguće da se Srbija kao potencijalna članica EU ovako ponaša prema građanima Europske unije".

Državni vrh u Okučanima na obljetnici vojno-redarstvene operacije Bljesak ODNOS SA SRBIJOM Plenković o Dačićevim izjavama: 'Nismo u ovoj priči isti, nismo bili ni 90-ih'

Odvjetnik Branko Šerić izjavio je za Novu TV da su 'Kajkića na Bajakovu oko 18,35 sati zaustavili neuniformirani djelatnici MUP-a Srbije", lišili slobode njega i Gregurić te ih odveli u graničnu policiju na Bajakovo.

Kajkić tvrdi da su ga skinuli do gola i rekli mu da je uhićen, a sve je trajalo nekoliko sati, nakon čega su pušteni, kazao je Šerić.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Jana
  Jana:

  Konzervativna stranka osuđuje a centar i ljevica se naslađuje.

 • znamistinu:

  Ruzo blokiraj ih na putu EU. Odmah obavijesti Ek. ispituju Kajkica da ne bi rkeao ko je klao po Ovcari. Covjek istrazuje ratni zlocin a oni ih maltletiraju. Naprave takav zlocin i sve zataskavaju zajedno sa zagrebom. kamo ide ovo drustvo?

 • BANZO:

  Bilo bi interesantno kada bi sada Hrvatski građani počeli na autocesti zaustavljati vozila srpskih oznaka i raditi ''pretrese''???