Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Obrovac

Komora: Veronika Pecolaj nije medicinska sestra i nema dozvolu za rad

Sporna zaposlenica
Foto: Screenshot Nova TV
1/4
25.04.2019.
u 15:57

Nikada nije bila upisana  u Registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema Odobrenje za samostalan rad

O bizarnom slučaju u Obrovcu oglasili su se iz Hrvatske komore medicinskih sestara. Provjerom Registra ustvrdili su je da ženska osoba koja se u ordinaciji obiteljske medicine dr. Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar HKMS-a i nema Odobrenje za samostalan rad.

"Ženska osoba imenom Veronika Pecolaj, koja se u ordinaciji obiteljske medicine u Obrovcu predstavljala kao medicinska sestra, nikada nije bila upisana  u Registar Hrvatske komore medicinskih sestara i nema Odobrenje za samostalan rad“ , ističe predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara, dipl. ms. Slava Šepec, priopćili su iz Komore.

Komora je, nastavlja Šepec, zatražila podatak od dr. Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije obiteljske medicine , o tome tko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji.

"Ako netko radi na poslovima medicinske sestre i pruža zdravstvenu njegu, a nije upisan/upisana u Registar i nema valjano Odobrenje za samostalan rad HKMS-a, radi protivno propisima to jest krši zakon, poručuju.

Ključne riječi

Komentara 82

TO
tokofulihafner
16:15 25.04.2019.

U Obrovcu bolju ne budete ni imali!

TH
than
16:48 25.04.2019.

A što sada. Žena nije imala para da kupi diplomu. Da je imala, ne bi sada čistila već bi zasjela na neku funkciju.

DU
Deleted user
16:59 25.04.2019.

Crna komedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije