Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Komadina: Osuđujemo svako nasilje bez obzira čime je motivirano

Zlatko Komadina ustvrdio je da prema nasilju mora biti nulta stopa tolerancije te da je sve više slučajeva nasilja zbog nečinjenja u brojnim dosadašnjim primjerima, poput obiteljskog nasilja ili nereda na stadionima.
26. kolovoza 2019. u 12:25 3 komentara 239 prikaza
Zlatko Komadina
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina osudio je u ponedjeljak svako nasilje "bez obzira na to je li motivirano nacionalnom i vjerskom pripadnošću, ideologijom ili sportom", poručivši kako je potrebno izmijeniti kazneni zakon jer da "očito bez sankcija neki ljudi misle da je sve dopušteno". 

Policija ISTRAGA U TIJEKU Nevjerica u Rijeci: Osumnjičen za napad na Viškovu poznati je HGSS-ovac

"Osuđujemo svako nasilje, pogotovo u ovoj županiji, bez obzira na to je li motivirano nacionalnom ili vjerskom pripadnošću, ideologijom ili sportom", istaknuo je Komadina na redovitoj konferenciji za novinare.

Ustvrdio je i da prema nasilju mora biti nulta stopa tolerancije te da je sve više slučajeva nasilja zbog nečinjenja u brojnim dosadašnjim primjerima, poput obiteljskog nasilja ili nereda na stadionima.

Sama Marišćina ne može riješiti probleme s neugodnim mirisima

Na novinarsko pitanje što se čini u Županijskom centru za gospodarenje otpadom (ŽCGO) Marišćina vezano uz problem smrada zbog kojeg je bitno umanjena kvaliteta života okolnog stanovništva, župan Komadina je kazao da je Miodrag Šarac, novi čovjek postavljen na čelo uprave tvrtke Ekoplus koja upravlja Marišćinom kako bi se izmijenio način upravljanja ŽCGO.

- Čine se napori da se Marišćina dovede do stupnja negativnog utjecaja na okoliš", rekao je župan. Vodimo računa o tome što se događa u Marišćini i izražavamo žaljenje zbog sadašnjeg stanja, kazao je Komadina. No, naglasio je, mjerenja pokazuju da se smanjila količina sumpornih spojeva u zraku, koji su izazivali najviše problema. 

Marišćina | Autor : Nel Pavletić/Pixsell Foto: Nel Pavletić/Pixsell

Ustvrdio je i da sama Marišćina ne može riješiti probleme s neugodnim mirisima, nego moraju sudjelovati i jedinice lokalne samouprave i njihova komunalna društva, uređenjem kompostana na kojima bi se odlagao biootpad, uzročnik smrada u Marišćini.  

Izrazio je zadovoljstvo, kako je rekao, početkom rješavanja krize u Brodogradilištu 3. maj te stvaranja uvjeta za njegovu opstojnost.

Raukar: Uskoro odluke o visini turističke pristojbe

Na konferenciji za novinstvo je pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar kazala da će Županijska skupština na sjednici 12. rujna donijeti odluke o visini turističke pristojbe u gradovima i općinama Primorsko-goranske županije, sukladno novom zakonu o turističkoj pristojbi.

policija NAPAD NA SRBINA Napadač iz Viškova radi u državnoj službi, bit će udaljen iz Ravnateljstva civilne zaštite

Do sad je visinu pristojbe određivala Vlada temeljem kategorija i razdoblja u godini, a sad je to obveza županijskih skupština, temeljem prijedloga gradova i općina. Raukar je izvijestila da su se jedinice lokalne samouprave opredijelile da se visina turističke pristojbe ne povećava.

Grad Rijeka | Autor : Goran Kovačić/PIXSELL Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Zlatko Komadina, inače i  predsjednik Turističke zajednice Kvarnera, dodao je da dosadašnji turistički rezultati u kolovozu pokazuju kako je poništen mali minus iz prvog polugodišta godine, da su dobre najave za rujan te da se očekuje da cijela godina bude na razini prošlogodišnje. To su i naši maksimumi, s obzirom na smještajne kapacitetete i infrastrukturu te nadalje treba raditi na povećanju kvalitete i širenju ponude sadržaja, rekao je.

Pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin izvijestila je da se u prve razrede osnovih škola upisalo 2306 prvašića. U srednje škole se do sad upisalo 2470 učenika, slobodnih je 418 mjesta, a u tijeku je jesenski upisni rok. Sve gimnazije su popunjene, kao i pet četverogodišnjih strukovnih škola, a u ostalima ima još mjesta, kazala je. 

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Skipper4you.com
MIRNO MORE
Znate li da se kod nas školuju skiperi koje cijene svugdje u svijetu
  • koki:

    Od,,bi lopino.Koliko si novaca poreznih obaveznika(i mojih) zamrcio

  • fefellerunt:

    Vidi , vidi poštenjačine , karakter je to , vidi se da dolazi iz Rijeke, a uRijeci je normalno zatvoriti čovjeka na 30 dana z bog lakših ozljeda, ne utvrdivši uopće tko je isprovocirao sukob, ali zato kad s eprebije ... prikaži još!bije branitelj , onda nikome ništa, tada nema nulte tolerancije , nulta tolerancija je samo prema onima koji ne drže do ove države. Zna se tko drži vlast u rijeci i istri i koliko im je stalo do ove države Mnogi od tih stanovnika, još ne mogu prežaliti odlazak ljubljene JNA, žaluju što njihove trupe nisu došle preko Gospića, ali su zato uspjeli otjerati HV sa svog teritorije, kako ih ne bi uznemiravao

  • Barbasmora:

    Sada zamislimo .....neki srbin se naljuti kad cuje balkanski fasisticki pozdrav i opali samar Thompsonu ... Svi bi samo pricali o toleranciji...ili bi pokazali svoj pravi Balkanski obraz? A ni u jednom slucsju ne bi funkcionirala nasa lipa drzava nalik ... prikaži još!k onima iz zapadne civilizacije ( austrija, njemacka. Svedska. Kanada....) Ipak samo smo balkanci a to sami sebi njecimo.