Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Nevjerica u Rijeci: Osumnjičen za napad na Viškovu poznati je HGSS-ovac

Policija
Marko Prpić/PIXSELL
26.08.2019.
u 08:27

Policija je izvijestila s obzirom na to da se radi o državnom službeniku koji je s 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštitu da će on sukladno Zakonu o državnim službenicima biti udaljen iz službe.

Zbog sumnje da je prema 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću počinio kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede počinjene na osnovi nacionalne pripadnosti, jučer je na ispitivanje u Općinsko državno odvjetništvo priveden je i ispitan 42-godišnji pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Rijeka Matko Škalamera.

Kako Novi list neslužbeno doznaje, Škalamera negira da je prijetio Dobrivoju Arsiću na nacionalnoj osnovi, niti je ikada isticao rasnu netrpeljivost prema bilo kojoj osobi. Njega se tereti da je oštećenom 70-godišnjem Dobrivoju Arsiću zbog nacionalnog identiteta uputio ozbiljne prijetnje.

Policija je izvijestila s obzirom na to da se radi o državnom službeniku koji je s 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštitu da će on sukladno Zakonu o državnim službenicima biti udaljen iz službe.  

Osumnjičeni za napad je Matko Škalameri, poznat kao dugogodišnji iskusni član spasilačke ekipe riječke Gorske službe spašavanja i vrhunski alpinist, osoba koja je do sada iz životne ugroženosti spasila mnoge ljude. 

Ključne riječi

Komentara 65

CE
cenzura
08:49 26.08.2019.

U sveopćoj histeriji potpirivanoj od strane "novinara" i razno raznih profesionalnih srba uspješno se uništava život čovjeku koji je svoj život posvetio spašavanju tuđih života.

MR
MrkiMedo
08:51 26.08.2019.

Ubuduće, ako dodješ u sukob s nekim radi parkirnog mjesta ili nekog drugog bezobrazluka, najprije ga pitaj da li je srbin. Ako jest, odmah bježi da ne ostaneš bez radnog mjesta i/ili optužbe za medjunacionalnu netrpeljivost, ustaštvo itd.

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
08:33 26.08.2019.

A ne postoji mogućnost da Srbin laže?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije