Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PSIHIJATAR GRUDEN:

'Kolekcionar spolovila kompenzirao je osjećaj nedostatka muškosti'

Vladimir Gruden
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
16.08.2014.
u 13:31

Kada nekome režete spolni organ, kastrirate ga, oduzimate mu muškost i dominaciju, tumači Gruden

- Skupljanje spolnih organa upozorava na to da čovjek ima neki problem vezan uz seksualnost. Također, pitanje je i što je s njegovom potencijom jer skupljanjem spolnih organa kompenzira osjećaj nedostatka vlastite muškosti. Njegov spolni organ može biti i u funkciji i normalan, ali ako se on ne smatra dovoljno muškarcem i dominantnim, na ovaj način kompenzira svoj osjećaj nedostatka, kao što neki pojedinci nastoje skupiti bogatstvo i izgubljeni su bez njega jer im je ono kompenzacija za duhovno siromaštvo. Skupljanjem spolnih organa on se na seksualnom polju figurativno opskrbio i on ih ima! - komentirao je psihijatar prof. dr. sc. Vladimir Gruden slučaj Ivice R. (52), u čijoj su kući u Vrhovini pronađena muška spolovila u staklenkama.

- Druga bitna stvar jest da se na patologiji rijetko kad muški spolni organi režu da bi ih se analiziralo. Kada nekome režete spolni organ, kastrirate ga, oduzimate mu muškost i dominaciju da biste nadoknadili vlastiti manjak osjećaja muškosti i manje vrijednosti. Time je pokazao agresivnost, što psihoanalitički može upozoravati na probleme koje je imao u odnosu s ocem – tumači Gruden.

>> Žena znala da reže spolovila, na poslu je pijan padao preko tijela

Komentara 4

Avatar morski covik 3
morski covik 3
18:31 16.08.2014.

Koliko godina fakulteta triba za ovakav briljantan zakljucak?

BA
bajo2
13:40 16.08.2014.

posto zena od onoga tipa hoce baciti bombu na kucu novog vlasnika.dali to znaci da se i ona nekako sentimentalno vezala za te tegle,ili je u pitanju nesto drugo?

MA
matildica
00:05 17.08.2014.

ajde gruden ne kakaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije