Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kobak: Nisam imao robu za trgovanje

20.02.2009.
u 15:45

Davorin Kobak, smijenjeni predsjednik uprave HŽ-holdinga, prozvan za planiranje pljačke u HŽ-u tvrdi da je model rješavanja duga nastalog raspadom bivše Jugoslavije u iznosu od 17,3 milijuna eura izradila Međunarodna željeznička unija. Svaki pokušaj njegova rješavanja morao je proći Nadzorni odbor ili pak dobiti suglasnost Vlade te zato Kobak tvrdi da on nije imao nikakvu mogućnost malverzacija.

Kalmeta o HŽ-u: Više me ništa ne može iznenaditi

Kobak i Šarančić htjeli ukrasti tri milijuna eura HŽ-u?

– Nisam imao robu za trgovanje – slikovito je opisao Kobak kako nijednu odluku nije mogao donijeti samostalno, a kamoli mijenjati iznose duga i dogovarati uplate na privatne račune. On tvrdi da HŽ još nije postigao dogovor o prebijanju duga sa Srpskim željeznicama, a upravo ga se proziva da je sa Milankom Šarančićem, direktorom te tvrtke, planirao ukrasti tri milijuna eura.

– Nikada sa Šarančićem nisam o tome razgovarao – tvrdi Kobak. Na pitanje o istrazi koju Uskok provodi u HŽ-u odgovorio je da s njim nitko od istražitelja nije razgovarao.

– U HŽ-u policija svako malo traži neke zapisnike ili fakture. Nije to ništa neobično – priznao je bivši direktor koji je najavio tužbu protiv jednih dnevnih novina koje su objavile priču o navodnom planiranju krađe. Na pitanje o navodnoj povezanosti s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem koji ga je štitio na mjestu direktora HŽ-holdinga, Kobak je odgovorio da je Bebića triput u životu sreo i da se privatno ne poznaju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije