Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUNARODNI INCIDENT

Kineski tinejdžer pošarao figuru u hramu starom 3500 godina

kinez egipat
MSN News screenshot
28.05.2013.
u 09:59

Ding Jinhao bio je ovdje, načrčkao je nepromišljeni 15-godišnjak na figuru u velebnom Luxoru te izazvao bijes građana Kine i Egipta

Roditelji jednog 15-godišnjaka bili su prisiljeni ispričati se kineskoj, ali i egipatskoj javnosti nakon što je njihov sin oskvrnuo figuru u hramu starom 3500 godina. – Ding Jinhao bio je ovdje – načrčkao je nepromišljeni tinejdžer na figuru u velebnom Luxoru, a kada je fotografija njegova ''potpisa'' osvrnula na internetu, krenule su pljuštati uvrede šokiranih građana iz obje države. Dokaz vandalskog čina, javlja CNN, na web je postavio drugi kineski turist koji je slučaj i prijavio egipatskim vlastima.

– Ovo je bio najtužniji trenutak u Egiptu. Tako mi je neugodno da bih se najradije sakrio. Kazao sam našem vodiču da mi je jako žao – povjerio je čovjek koji je svjedočio uništavanju hrama drevne egipatske civilizacije.

Nije trebalo dugo da svoje nezadovoljstvo pokažu i dječakovi sugrađani. Priredili su mu niz neugodnosti, a netko je čak i hakirao stranice njegove škole te na njih postavio natpis ''Ding Jinhao je bio ovdje''.

Uvidjevši da je ''vrag odnio šalu'', dječakovi roditelji obratili su se javnosti i zatražili ispriku.

– Ispričavamo se Egipćanima i ljudima u Kini koji su zgroženi ponašanjem našeg sina. On je shvatio pogrešku i sada od vas zajedno tražimo oprost. Dajte mu priliku da ispravi ono što je učinio – poručili su ojađeni roditelji lokalnim medijima.

 >>Baka "restauratorica" upropastila fresku s likom Isusa Krista

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije