Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJERUJE SE DA JE NAPUNIO 40 GODINA

Kim Jong Un skriva datum svog rođendana: Stručnjak tvrdi kako postoji niz razloga za tajnovitost

FILE PHOTO: North Korean leader Kim Jong Un waves before boarding his train to depart for North Korea at Dong Dang railway station in Vietnam
Foto: KIM KYUNG-HOON/REUTERS
1/3
09.01.2024.
u 18:47

"Ahilova peta Kim Jong Una je istina o njegovom rođenju", objasnio je Gilsup Kwak, voditelj web stranice specijalizirane za pitanja Sjeverne Koreje

Kim Jong Un, čelnik Sjeverne Koreje, proslavio je 40. rođendan, ili se barem tako vjeruje. On, naime, zapravo nikada nije otkrio datum svog rođendana, ostavljajući promatračima Sjeverne Koreje da odgonetnu kada se on zapravo obilježava. Ako su u pravu, u ponedjeljak je proslavio dan rođenja, istoga dana kada su objavljene službene fotografije njega i njegove kćeri u posjetu farmi pilića.

Skroman dan u velikoj je suprotnosti s onima njegovih prethodnika. Rođendani njegova oca Kim Jong Ila i djeda Kim Il Sunga - velike nacionalne proslave tijekom njihova vremena na vlasti - još uvijek se obilježavaju praznicima, navodi BBC.

Nije poznato zašto je točan datum, za koji se pretpostavlja da je 8. siječnja, ostao tajna. Još 2020. godine, sjevernokorejski dužnosnici zahvalili su tadašnjem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu na njegovim rođendanskim željama u siječnju, ali nisu precizirali koji dan. Dodatni dokazi o datumu pojavili su se prije šest godina kada je američki košarkaš Dennis Rodman pjevao sretan rođendan Kim Jong Unu pred više tisuća ljudi.

VEZANI ČLANCI:

Gilsup Kwak, voditelj web stranice specijalizirane za pitanja Sjeverne Koreje, ističe kako postoji niz razloga za tajnovitost oko datuma rođenja. Jedan od njih je njegova majka Ko Yong Hui i činjenica da je navodno rođena u Japanu. Naime, još uvijek postoji široko rasprostranjeno nepovjerenje prema Japanu u sjevernokorejskom društvu. 

"Ahilova peta Kim Jong Una je istina o njegovom rođenju", objasnio je Kwak. Međutim, mogla bi postojati brojna druga objašnjenja, kaže. Među njima bi mogla biti i želja da promiče svoj imidž skromnog vođe. 

Drugi sugeriraju da su njegove godine problem. Stručnjaci kažu da stariji pripadnici sjevernokorejske vladajuće elite smatraju da je on još uvijek premlad iako je rođendan njegova oca postao službeni praznik one godine kada je napunio 40 godina.

VIDEO Putin i Kim Jong Un pregledavaju rakete na kozmodrom Vostočni u Amuru

Komentara 2

FU
Fusnota
18:57 09.01.2024.

Kim je bio babica kad se Chuck Norris rodio.

Avatar Behemot
Behemot
23:18 09.01.2024.

Prizor u kojemu Kim sa dvojicom generala hoda ispred ICBM-a je jači od svih James Bondova 007 zajedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije