Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAOŠTRAVAJU SE ODNOSI

Pjongjang ispalio topničke granate u smjeru Južne Koreje, građanima naređeno: 'Evakuirajte se!'

SOUTH KOREA-YEONPYEONG ISLAND-EVACUATION ORDERS
Foto: NEWSIS/XINHUA
1/3
05.01.2024.
u 08:17

Napadi su krenuli u petak između 9 i 11 sati po lokalnom vremenu, oko ponoći po našem vremenu, no nijedna granata nije stigla do južnokorejskog teritorija te su sve završile u tampon zoni između dvije države

Sjeverna Koreja ispalila je više od 200 topničkih granata sa svoje zapadne obale, u smjeru Jeonpjeonga, otoka pod vlasti Južne Koreje, izvijestila je tamošnja vlada. Kako se doznaje, Južna Koreja odmah je građanima rekla da se evakuiraju s otoka, no zasad nije poznato je li naredba povezana s napadom.

Napadi su krenuli u petak između 9 i 11 sati po lokalnom vremenu, oko ponoći po našem vremenu, no nijedna granata nije stigla do južnokorejskog teritorija te su sve završile u tampon zoni između dvije države, prenosi BBC. Južnokorejske vlasti potvrdile su kako ovaj incident nije uzrokovao nikakvu štetu ni ljudima ni vojsci, no osudili su ovaj potez Pjongjanga, navodeći kako taj čin ''prijeti miru na Korejskom poluotoku. 

Osim Yeonpjeonga, naredbe za evakuaciju stigle su građanima i na Baengnyeoungu. 

Ovi događaji stigli su nakon što je Pjongjang poručio kako je će povući sve mjere koje su donesene kako bi se ''spriječio vojni konflikt na kopnu, moru i u zraku'' i rasporediti vojne snage i novu vojnu opremu'' u pograničnim prostorima. 

POVEZANI ČLANCI:

Inače, Sjeverna Koreja je već dvaput prekršila taj dogovor, a još su 2010. napali isti otok te usmrtili četvero - dvoje vojnika i dvoje civila. 

>> VIDEO Japanski spasioci u utrci s vremenom: Uskoro prolazi ključnih 72 sata nakon potresa

Komentara 4

AV
Avanti33
10:06 05.01.2024.

Bit će sjeverna Koreja isto bogata zemlja kao i Južna Koreja čim je oslobode od diktatora s drobom.

DU
Deleted user
09:16 05.01.2024.

putin s drobom

OL
olujasviholuja
11:23 05.01.2024.

Svi mršavi samo vođa i njegovi debeli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije