Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kerum i dalje najpoželjniji splitski gradonačelnik

06.05.2009.
u 10:55

Drugi krug istraživanja koji su proveli studenti splitskoga Pravnog fakulteta anketirajući građane županije, a anketa se odnosi na neposredne izbore u gradovima, općinama i županiji, pokazao je da je najpoželjniji splitski gradonačelnik poduzetnik Željko Kerum.

Dobio je 39,7 posto glasova anketiranih. Na drugom mjestu je esdepeovac Ranko Ostojić sa 22,7 posto glasova, a na trećem hadezeovac Ivan Kuret sa 12,5 posto glasova.

Anketirani su najviše glasova za splitsko-dalmatinskog župana dali Anti Sanaderu (HDZ), bivšem županu koji je dobio 30,6 posto glasova. SDP-ov kandidat Veljen Radojković dobio je 12,3 posto, a Ivan Protrka, kandidat HSP-a i HČSP-a 5,5 posto glasova.

Prema riječima profesora Onesina Cvitana, inicijatora istraživanja, ovaj drugi krug pokazao je da kampanja djeluje na birače, znatno je smanjen broj neodlučnih. Cvitan smatra kako dani do kampanje mogu još puno toga promijeniti, a kandidati se moraju više približiti biračima i uvjeriti ih da će ono što obećavaju i izvršiti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije