Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ipak se kreće

Karlovački Pokret ipak neće paliti račune, nego samo fotokopije

peticija
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
08.01.2013.
u 13:30

Originale čuvaju za eventualne sudske sporove, a skupljaju se i potpisi da se svakome tko to poželi omogući izdvajanje iz sustava

Zadovoljni smo, jer smo u 16 ili 17 radnih sati prikupili više od 2.000 potpisa – kaže Marijan Fudurić iz Građanskog pokreta “Nećemo usluge toplane”.

 Bez uništavanja dokaza

 Zaključili su peticiju kojom se zahtijeva da Grad prestane financirati Gradsku toplanu i za tu je svrhu prikupljeno tisuću potpisa.

 Pokret je inače odustao od ideje da se pred Gradskom toplanom spale računi.

 – Spaliti ćemo fotokopirane račune, a originale sačuvati za eventualne sudske procese koji bi mogli uslijediti – kaže Domagoj Švegar, koordinator pokreta.

 Nastavlja se s provedbom peticije – koju je do sada potpisalo oko 1050 građana – kojom se zahtijeva da se svakome tko to poželi omogući izdvajanje iz gradskog toplinarskog sustava, bez da mora prikupiti suglasnost ostalih korisnika na istom mjernom mjestu i suglasnost Gradske toplane, kako to zahtijevaju Zakon o proizvodnji, distribuciji i opskrbi toplinskom energijom i Opći uvjeti opskrbe toplinskom energijom.

 – Tu ćemo peticiju priložiti zahtjevu za ocjenu ustavnosti propisa na koje se poziva Gradska toplana. Poslat ćemo peticiju i Hrvatskoj energetskoj regulatornoj agenciji. Želimo prikupiti dvije do tri tisuće potpisa – objašnjava Fudurić.

 Iz Gradske toplane poručuju da imaju oko 8.000 korisnika, što poslovnih, a što domaćinstava. Nezadovoljni tvrde da svatko ima pravo izdvojiti se iz sustava bez posebne procedure i odabrati način grijanja. To smatra i predsjednik Udruge suvlasnika-stanara Karlovac Alen Kristović.

 – Kada se direktor Inoslav Latković toliko poziva na Opće uvjete, zašto ih se ne pridržava u potpunosti. Oni kažu da se grije i noću, a od 22 do šest sati ujutro uopće nema grijanja – kaže Kristović, dok Latković odgovara da se pridržava tih odredbi, jer se temperatura u stanovima ne spušta ispod 15 stupnjeva.

 Nije imao lozinku

 Sporno je i kako je Gradska toplana došla do podataka o korisnicima usluga propale Toplane, temeljem kojih je slala račune.

 – Možda je upravo sam Latković te podatke prenio, jer je u Toplani bio informatičar i imao je pristup podacima – kaže Fudurić.

 Latković to odbija.

 – Nisam imao pristup podacima, jer su bili dio sustava kojeg je održavao kooperant. Nisam imao lozinku za pristup podacima – odgovara Latković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije