Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Purda

Karamarko pravdao policiju, a kritizirao DORH i pravosuđe

'04.03.2011., Vukovar - Tihomir Purda s obitelji nakon prve noci na slobodi nakon dva mjeseca provedena u zenickom pritvoru. PRI KORISTENJU FOTOGRAFIJE ZASTITITI IDENTITET DJETETA! (PREKRITI OCI)  Pho
'Krunoslav Petric/PIXSELL'
09.03.2011.
u 20:30

Zašto se ovo sada događa? Možda postoji intencija da se spriječi naš ulazak u EU, kazao je ministar

– Još jednom ponavljam da je policija 2007. godine, kada je doznala za branitelje na crvenoj tjeralici Interpola, svoj posao odradila kako treba i da je o tome izvijestila DORH i Ministarstvo pravosuđa. Mi smo učinili sve što smo mogli – rekao je ministar Tomislav Karamarko, ovaj put na okruglom stolu u Novinarskom domu pod nazivom "Odnos hrvatskih političkih elita prema braniteljima od 1991. do 2011. godine".

Ministar je bio još žešći prema DORH-u, odgovarajući na prozivke branitelja Roberta Hasije koji je kritizirao i policiju i vlast zbog slučaja Purda i Vesna Bosanac, rekavši da je tome doprinio i famozni ugovor između državnih odvjetništava Srbije i Hrvatske.

Memorandum 2

Zapitao se još postoji li rezervni plan poražene velikosrpske politike Memorandum 2, kojemu je cilj da Hrvatska ne uđe u EU prije Srbije?

– Razmislimo zašto se događaju stvari poput Purde, Vesne Bosanac i Jovana Divjaka u BiH, baš sada kada nas dani dijele od završetka pregovora s Europskom unijom. Možda postoji intencija za sprečavanje ulaska Hrvatske u EU – rekao je ministar Karamarko, dodajući kako će taj navodni Memorandum 2 pasti u vodu ako Hrvatska bude balkon za Balkan.

Govoreći o odnosu političkih elita prema braniteljima, ministar Karamarko naglasio je da, dok su branitelji s puškom u ruci stvarali Hrvatsku, nekima se ona dogodila, pa se upitao jesu li je svi željeli.

Milijardu i pol odštete

Dok je ministar Karamarko kritizirao DORH i Ministarstvo pravosuđa zbog loših poteza oko potpisivanja sporazuma i onoga što se dogodilo Tihomiru Purdi i Vesni Bosanac, njegov kolega iz Vlade Tomislav Ivić kaže da su problemi branitelja nastali dolaskom koalicije na vlast 2000.

– Do dolaska koalicijske vlasti 2000. godine branitelji nisu imali problema ni većih nezadovoljstava. Njihovim dolaskom 30 posto smanjene su mirovine i druge povlastice, uslijedila su stalna sumnjičenja i revizije njihovih prava – dodao je ministar Ivić naglasivši kako je Hrvatska, zbog tužbi branitelja iz tog vremena, za naknadu štete morala izdvojiti milijardu i pol kuna. Još je rekao kako od pola milijuna branitelja njih samo 60 tisuća uživa mirovine i druge braniteljske povlastice.

Komentara 93

SU
surkwast
22:11 09.03.2011.

Ured Predsjednika je ispostava MI6

OB
-obrisani-
22:28 09.03.2011.

srbi svoj plan imaju,i nisu odstupli ni za metar od njega vec 1000 god,niti ce za sledecih 1000 god,mi budemo i prodjemo,al majka srbija ostaje za pokoljenja buduca....a vi hrvati?????sta ste vi ostavili deci i unucima,jel ostalo nesto,ni hrvatsku vodu ne pijete,vazduh ne disete,hrvatsko sunce i nebo ste prodali,he......

SU
surkwast
22:08 09.03.2011.

Ivo Josipović podržao \"bezvizni režim\" za balkansku regiju do kraja godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije